Fabrika önünde örgütlenme çalışması yapan Öz İplik İş yöneticileri darbedildi

Maraş'ta İskur Tekstil önünde bildiri dağıtan Öz İplik İş Sendikası yöneticileri saldırıya uğradı. Sendikacılar şikayette bulundu.

03 Eylül 2019 07:17
Son Güncellenme Tarihi: 03 Eylül 2019 15:18
Paylaş

Öz İplik İş Sendikası Maraş Şube yöneticileri ve yanlarında bulunanlar İskur Tekstilde örgütlenme çalışması için broşür dağıttığı sırada saldırıya uğradı. İşyerinde üyeleri bulunan ve yetki alabilmek için örgütlenme çalışması yapan Şube Başkanı Bünyamin Yumrukaya ve beraberindeki 4 kişi fabrika önünde bildiri dağıtmak istedi. Fabrikadan çıkan kişiler sopalarla saldırıda bulundu. Karakola gidip şikayette bulunan sendikacılar İşkur Tekstil sahibi İsmail Kurtul’dan ve saldırganlardan darp ve sendikal faaliyetlerini engellemeleri nedeniyle şikayetçi oldu. Saldırı cep telefonuyla görüntülenirken sendikacılar fabrika kameralarının da incelenmesini istedi.

Büyamin Yumrukaya ifadesine göre fabrikadan çıkan kişiler “Size buradan ekmek çıkmaz” diyerek kendilerini engellemek istedi. Sendikacılar bildiri dağıtımına devam edince saldırıya geçtiler. Fabrikaya ait kameraların aktif olduğunu söyleyen Kurtul, kamera kayıtlarının temin edilerek dosyaya eklenmesini istedi.

ADANA’DA DA SALDIRI OLMUŞTU

Geçtiğimiz aylarda  Adana’da kurulu Atlas Denim’de işverenin işçileri sendikadan istifaya zorlaması üzerine işçileri bilgilendirmek için işyeri önüne gelen sendikacılar saldırıya uğramış, darp ve sendikal faaliyetleri engelleme suçundan 8 kişiye dava açılmıştı. İlk duruşması 8 Ağustos’ta görülen davada saldırganların yargılanması devam ediyor. (Maraş/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Meslek örgütleri Erdoğan'ın müdahale sinyaline yanıt verdi

SONRAKİ HABER

Akademisyen Özpek: AKP bir siyasi partiden çok, kişi kültüne dayanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...