03 Eylül 2019 06:05

İran: ABD ile müzakerelere yanıtımız her zaman olumsuz olacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD ile müzakerelere başlanması yönündeki önerilere dair yanıtlarının "her zaman olumsuz" olacağını söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “ABD ile hiçbir zaman ikili görüşme niyetimiz olmadı ve yoktur. Birçokları tarafından öneriler aldık ama bizim yanıtımız her zaman olumsuzdur” dedi.

İslami Şura Meclisi oturumunda konuşan Ruhani, “16 ay önce düşmanlar tarafından İran'a karşı maksimum baskı politikasını uygulamaya yönelik bir plan yapılarak, ülkemizin 6 ay içinde diz çöktürülmesine çalışıldı, ancak halkın direnişi sonucu bu plan akamete uğradı” değerlendirmesinde bulundu. 

ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından üzerine düşen taahhütlerini yerine getirmedikleri için AB'yi eleştiren Ruhani, “4+1 ülkelerine (İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Çin) tarihi bir fırsat tanıdık. Onlar bu tarihi fırsat boyunca taahhütlerini ifa edebilirlerdi ve eğer bunu yapsalardı, biz de söz konusu anlaşma kapsamındaki tüm taahhütlerimizi uygulardık” diye konuştu.

Ruhani ayrıca, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinden sonra Avrupalıların görev ve sorumluluklarını uygulamadıklarını kaydetti.

Tahran'ın stratejisinin iç direniş ve aktif diplomasi üzerine kurulu olduğunu söyleyen Ruhani, “ABD ile hiçbir zaman ikili görüşme niyetimiz olmadı ve yoktur. Birçokları tarafından öneriler aldık ama bizim yanıtımız her zaman olumsuzdur” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır kayyumu Erdoğan’ın 550 bin TL’lik yemek ücretini ödedi

SONRAKİ HABER

Kayyuma karşı başlatılan oturma eylemleri 16’ncı gününde: Direne direne kazanacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...