02 Eylül 2019 10:24

6 işyerinde sendikalaşma mücadelesi sürüyor

Cargill, Aydın Belediyesi, Muğla, Eskişehir, Urfa TÜVTÜRK, Saica Pack’ta sendikalaşma mücadelesi sürüyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İşçiler, Cargill’de 504, Aydın Belediyesinde 422, Muğla TÜVTÜRK’te 387, Eskişehir TÜVTÜRK’te 287, Urfa TÜVTÜRK’te 289, Saica Pack’ta da 98 gündür direnişteler.

Bursa Orhangazi’de 1999 yılında nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretmeye başlayan Amerika’nın gıda devi Cargill’de Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Cargill işçilerinin direnişi 504. gününde. İşe iade davasını kazandıkları halde işbaşı yaptırılmayan işçiler, direnişlerini İstanbul Ataşehir Paladium Tower’da bulunan Cargill Genel Müdürlüğü önüne taşıdı. Yaklaşık 15 gündür beton üzerinde yatıp kalkan işçiler, işe dönene kadar mücadele etmekte kararlı.

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Aydın İmar AŞ’de çalışırken DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçilerin başlattığı direniş de 422 gündür devam ediyor.

Urfa, Eskişehir ve Muğla’da DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan TÜVTÜRK işçilerinin direnişleri de devam ediyor. Urfa TÜVTÜRK/Polçak direnişi, 289’uncu, Eskişehir TÜVTÜRK/Reysaş direnişi 287’inci, Muğla TÜVTÜRK direnişi ise 387’inci gününde sürüyor.Öte yandan Sakarya’da bulunan Saica Pack’ta Türk-İş'e bağlı Selüloz-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi de 98. gününde devam ediyor.

İşçiler, sendikalı olarak işe geri dönmekte kararlı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Tarihin’ yok sayılan yaratıcıları: İşçiler ve çiftçiler

SONRAKİ HABER

Vip Giyim’de işçilere sendika baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...