02 Eylül 2019 09:35

Hong Kong’da gösteriler sürüyor: Öğrenciler okulu boykot etti

Hong Kong’da haziranda başlayan gösterilerler sürüyor. 200 okuldan yaklaşık 10 bin öğrenci, eğitim yılının ilk gününü boykot ederek eylemlere destek verdi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hong Kong’da haziran ayında başlayan protesto gösterileri sürüyor. Protesto gösterilerine öğrenciler de katıldı. 200 okuldan yaklaşık 10 bin öğrenci, eğitim yılının ilk gününü boykot ederek eylemlere destek verdi. Boykotun, talepler karşılanıncaya kadar haftada bir devam edeceği bildirildi.

Hong Kong’da protestolar 13’üncü haftasında devam ediyor. Hafta sonu havaalanında ve metroda yaşanan protestoların ardından bugün de öğrenciler eğitimin ilk gününde okula gitmeyerek Hong Kong’un merkezinde toplandı. Eğitim yılının başlamasıyla protesto gösterilerinin sonlanacağı düşünülüyordu ancak boykot kararıyla birlikte öğrenciler de protesto gösterilerinin bir parçası oldu. Görüntülerde, diz çökmüş öğrencilerin ele ele tutuşarak şarkılar söyledikleri görüldü. Okul üniformalarıyla birlikte kask, maske ve gözlük takan öğrenciler, “Özgür Hong Kong! Şimdi Demokrasi!” sloganları attı.

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde 3 aydır süren suçluların Çin’e iadesi tasarısına karşı düzenlenen protestolar sürüyor. Hafta sonu yapılan protesto gösterilerinde, 63 kişi gözaltına alındı. Çin’e bağlı özel idari bölge statüsündeki Hong Kong, Pekin yönetimi aleyhine faaliyet gösterdiği tespit edilen kişilerin Çin makamlarına teslim edilmesini de kapsayan suçluların iadesine ilişkin yeni bir yasa tasarısı hazırlamıştı. Yoğun tepkilere neden olan tasarı, haziran ayında başlayan kitlesel protesto gösterilerine yol açmıştı. Yasa tasarısının askıya alınmasına rağmen protestolar sürüyor. Protestoya katılanlar seçim sisteminde reforma gidilmesini ve düzenlenen gösterilerde polis şiddetinin soruşturulmasını talep ediyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

36 derecede kırmızı biber hasadı: Öğrenciler günlük 35 liraya çalışıyor!

SONRAKİ HABER

Kayyum atamasının iptali için mahkemeye başvuru

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...