02 Eylül 2019 08:46

ABD’den İsrail’e destek İran’a suçlama

İsrail ile Lübnan arasında tırmanan gerginlikle ilgili açıklama yapan ABD, İsrail’e destek verirken, İran’ı suçladı.

Fotoğraf: Beyaz Saray

Paylaş

İsrail ile Hizbullah arasında pazar günü karşılıklı saldırılarla ilgili ABD Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi. Açıklamada “Sınırda artan gerilimle ilgili haberlerin farkındayız. ABD İsrail’in kendini savunma hakkını bütünüyle desteklemektedir” denildi. Hizbullah’ın “Lübnan’ın güvenliği, istikrarı ve egemenliğini tehdit eden düşmanca eylemlerden” uzak durması gerektiği belirtilen açıklamada “Bu İran’ın vekillerinin bölgede barış ve güvenliği zayıflatan istikrarsızlaştırıcı rolünün bir başka örneğidir” ifadelerine yer verildi.

Birleşmiş Milletler taraflara itidal çağrısı yaptı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres durumdan “ciddi endişe” duyduğunu açıklayarak taraflara “azami itidal” çağrısı yaptı. Lübnan’daki BM Geçici Gücü (UNIFIL) misyonunun başındaki Stefano Del Col da atışların BM Güvenlik Konseyinin 1701 sayılı kararının ihlali anlamına geldiğini açıkladı.

Taraflarla iletişime geçen Stefano Del Col bölgede “Sükunetin yeniden sağlandığını” ve tarafların kendisine 1701 sayılı karara uyma konusunda güvence verdiğini söyledi. İsrail ile Lübnan arasındaki gerginlik 25 Ağustos’ta başlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Berkin davasında olay yeri bilirkişisi "bulunamıyor"

SONRAKİ HABER

Doğubeyazıt kayyumu belediye kaynaklarını emniyet, diyanet ve adliye için kullanmış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...