02 Eylül 2019 08:39

Berkin davasında olay yeri bilirkişisi "bulunamıyor"

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle katledilen Berkin Elvan’ın davasına atanan jandarma bilirkişisi dosyadan çekildi.

Berkin Elvan

Paylaş

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz kapsülüyle katledilen Berkin Elvan’ın davasına atanan jandarma bilirkişisi, “İstenilen düzeyde katkı sağlayamayacağı” gerekçesiyle dosyadan çekildi.

Berkin Elvan’ın faili Polis Fatih Dalgalı’nın yargılandığı davaya atanan İstanbul İl Jandarma Komutanlığına bağlı bilirkişiler de 29 Mayıs 2019’da hazırladıkları raporda olaya karışan polislerin kusur oranlarının tespitinde yetersiz kaldıklarını öne sürerek dosyadan çekilmişti.

Jandarma bilirkişisinin hazırladığı 29 Mayıs 2019 tarihli raporda biber gazı kapsülü silahı kullanan iki polisin kaç derecelik açıyla atış yaptıklarının tespit edilemediği anlatıldı. Raporda gaz tüfeği bilirkişilerinin sadece gaz tüfeği kullanıcısı olduğundan, olayda kusur oranlarının tespitinde yetersiz kalındığı belirtildi. Bilirkişiler, İzmir Foça Jandarma Okul Komutanlığındaki usta öğrencilerin veya Adli Tıp Kurumunun kusur oranlarının tespiti için uygun olduklarını belirterek topu bu kurumlara attı. Davanın 19 Haziran’da yapılan 13. duruşmasında mahkeme heyeti dosyayı inceleme yapması için İzmir’e gönderdi.

"BİLİM VE TEKNOLOJİDEN UZAĞIM" GEREKÇESİ

Medyascope’dan Canan Coşkun’un haberine göre, Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı 26 Temmuz 2019’da mahkemeye bilirkişi heyeti görevlendirmesi ile ilgili bir yazı yolladı. Yazıda, okulda görevli iki jandarma ile Manisa Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında görevli Jandarma İ.A’nın bilirkişi olarak görevlendirildiği belirtildi. Ayrıca, “Foça Jandarma Komando Okuluna bağlı birliklerde olay yeri inceleme birimi kadrosu ve bu konuda aktif olarak görev yapan herhangi bir birim bulunmadığı” aktarıldı. Olay yeri inceleme kursu görmüş tek personelin Manisa’daki jandarma olduğu kaydedildi. İ.A, görevlendirmeyle ilgili bir dilekçe sundu ve dosyadan çekilmek istediğini aktardı. Dilekçede, 2010 yılından bu yana olay yeri inceleme birimlerinde görev yapmadığını, bilim, teknoloji ve mevzuat alanındaki değişiklik ve yeniliklerden uzak olduğunu savundu. İ.A, bu görevde istenilen düzeyde katkı sağlayamayacağını öne sürdü. Yazıda, Foça Jandarma Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığına bağlı birliklerde görevli personelden olay yeri inceleme bilirkişi olarak görevlendirilebilecek yeterlilikte ve nitelikle başka bir personel bulunmadığı belirtildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da ulaşım zammına tepki: İşe gidip gelmek artık aylık 228 lira

SONRAKİ HABER

ABD’den İsrail’e destek İran’a suçlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...