01 Eylül 2019 14:26

5 yaşındaki Eymen Sadık dövülerek öldürüldü

İzmir Buca'da 5 yaşındaki Eymen Sadık D.'nin dövülerek öldürüldüğü, cansız bedeninin de elleri ve ayakları bağlanarak poşet içinde kullanılmayan bir tandıra saklandığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'in Buca ilçesinde Eymen Sadık D.'nin annesi M.D.'den (25) şiddet gördüğü ihbarı üzerine başlatılan araştırmada, minik çocuğun cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Yakalanan M.D.'nin ifadesinde, Eymen'in, birlikte yaşadığı S.E. (37) tarafından dövülmesi sonucu yaşamını yitirince elleri ve ayakları bağlanarak poşet içinde kullanılmayan bir tandır içine konulduğunu itiraf ettiği öğrenildi. Olayla ilgili M.D., birlikte yaşadığı S.E. ve S.E.'nin kardeşi E.E. gözaltına alındı.

Geçen hafta İzmir Emniyeti Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, M.D.'nin oğlu Eymen Sadık D.'ye iyi bakmadığı ve şiddet uyguladığı yönünde ihbar üzerine harekete geçti. Buca'da belirlenen adrese giden ekipler, Eymen'in ve M.D.'nin bir süredir eve gelmedikleri bilgisini aldı. Bunun üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri de soruşturmaya dahil edildi. Araştırmada M.D.'nin ilçedeki yakınlarının evinde olduğu belirlendi.

"S.E TARAFINDAN DÖVÜLEREK ÖLDÜRÜLDÜ"

Operasyon düzenleyen polis, M.D.'yi evde yakalarken Eymen'i bulamadı. Polislerin, Eymen'in nerede olduğu yönündeki sorusuna M.D., bir akrabasının yanında olduğu yanıtını verdi. Çocuğun getirilmesi yönündeki ısrar üzerine önce çelişkili ifadeler veren M.D., ardından oğlunun S.E. tarafından dövülerek öldürüldüğünü itiraf etti. Gözaltına alınan M.D.'nin ifadesinde, Eymen'in birlikte yaşadığı S.E. tarafından dövüldüğü sırada nefessiz kalıp yere düştüğünü söylediği öğrenildi. Daha sonra Eymen'in öldüğünü anladıklarını ve korktukları için cansız bedenini Buca ilçesinin kırsal Kaynaklar Mahallesi'ne götürüp kullanılmayan tandır içine koyduklarını itiraf ettiği öğrenildi.

ELLERİ VE AYAKLARI BAĞLI CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Bunun üzerine M.D'nin gösterdiği yerde arama yapan polis, ağzı tuğlayla kapatılmış tandırı açtıklarında içinde Eymen'in elleri ve ayakları bağlanmış poşet içindeki cansız bedenini buldu.

ŞÜPHELİ İLE KARDEŞİ YAKALANDI

Cinayet şüphelisi S.E. ile olayda ağabeyine yardım ettiği gerekçesiyle kardeşi E.E. (29) gözaltına alındı.

UZUN SÜRE BEKLEYEN CENAZE TANINMAZ HALE GELDİ

M.D.'nin Eskişehir'de yaşayan akrabaları, kimlik tespiti için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna geldi. Morga giren yakınları, cenazenin uzun süre beklemesinden dolayı tanınmayacak hale geldiği için kimlik tespiti yapılamadı. Bunun üzerine, M.D.'den alınacak DNA ile Eymen'in DNA'sı karşılaştırılacak. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da aşırı sağın yükselişi devam ediyor: AfD, iki eyalette ikinci parti oldu

SONRAKİ HABER

Yemen'de neyin savaşı veriliyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...