01 Eylül 2019 04:21
Son Güncellenme Tarihi: 01 Eylül 2019 10:06

Kayyum atamalarına karşı oturma eylemleri 14. gününde sürüyor

Diyarbakır'da ve Mardin'de HDP’li belediyelere kayyum atanmasına karşı başlatılan oturma eylemleri 14’üncü gününde.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Diyarbakır’da kayyuma tepki 2 haftayı geride bıraktı. Her gün olduğu gibi bugün de Lise Caddesinde toplanan yurttaşlar Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum atanmasına karşı tepkilerini dile getirdi. Yurttaşlar, sloganlar, zılgıtlar, türküler eşliğinde eylemini sürdürürken eyleme HDP Diyarbakır il yöneticileri, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, HDP İstanbul milletvekili Ahmet Şık, KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, Barış Anneleri de katıldı.

TEMELLİ: GELİN DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ BÜYÜTELİM

Oturma eylemine katılan Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, demokrasi mücadelesini büyütme çağrısı yaptı. 

Temelli, "İrademizden, dilimizden, kültürümüzden asla vazgeçmeyeceğiz. Bir arada yaşama iradesini hayata geçirmek için mücadele edeceğiz. Ellerinde tek bir şey kalmış, o da Kürt düşmanlığıdır. Bu düşmanlığı yürüterek ayakta kalacaklarını düşünüyorlar. Buradaki siyaset demokrasi mücadele siyasetidir, kayyumları kabul etmeyen siyasetidir. Gelin bunu İzmir’de, Aydın’da, Karadeniz’de büyütelim. Bu zihniyeti, bu anlayışı kabul etmiyoruz. Demokrasi zeminini asla terk etmeyeceğiz. Mahallemize, sokaklarımıza, kentlerimize sahip çıkacağız. Susmuyoruz, korkmuyoruz ve asla bu mücadeleden vazgeçmiyoruz” dedi. 

MARDİN'DE POLİS ABLUKASI ALTINDA AÇIKLAMA: ZULME BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Kayyumlara karşı oturma eyleminin 14’üncü gününde Mardin’de de bir araya gelen HDP’liler, eylemlerini şarkılarla sürdürdü. 

Eylem öncesi park, zırhlı araç, TOMA ve polisle abluka altına alınırken, HDP’liler polislerin arasından eylem alanına geçti. Parkın girişinde oturma eylemine geçen HDP’lilerle dayanışmak isteyen yurttaşlara bir kez daha izin verilmezken, yurttaşlar çevredeki bekleyişlerini sürdürdü. Oturma eylemi sırasında HDP’liler şarkılar söyleyerek, sloganlar attı. 

Bir saatlik oturma eyleminin ardından HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki açıklama yaptı. 1 Eylül Dünya Barış Günü olduğunu hatırlatarak, “Bizler de bugün Kızıltepe ilçesinde halkımızla bir araya geleceğiz ve bu günü barış için anacağız. Barış talebimizi bir kez daha dile getirmek için yürüyeceğiz” dedi.

Polis ablukasına ve engellemesine dikkat çeken Tiryaki, “Hükümetin yaptığı bu büyük haksızlıktan geri adım atana kadar eylem ve etkinliklerimizi, halkla buluşmalarımızı açıklamalarımızı sürdüreceğiz. Emin olun biz bu iradeye sahibiz. Bu baskıya, bu zulme boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

Açıklama, “Direne direne kazanacağız” sloganıyla son bulurken, HDP’liler sloganlarla il binasına yürüdü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rusya: ABD, Suriye ordusunun ateşkes ilan ettiği İdlib'i vurdu

SONRAKİ HABER

İspanya'da tren ve hava ulaşımında çalışan işçiler grevde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...