31 Ağustos 2019 08:11

Ayaz ve Nupelda kardeşlerin babasından 1 Eylül mesajı: Çocuklar ölmesin, oynayabilsin

Dersim’de de patlayıcıya basarak hayatını kaybeden Ayaz ve Nupelda kardeşlerin babası Ali Ekber Güloğlu'dan Dünya Barış Günü mesajı: Patlamamış mayınlar, patlayıcılar toplansın, savaş bitsin

Yaşamını yitiren 8 yaşındaki Ayaz Güloğlu ve 4 yaşındaki Nupelda Güloğlu.

Paylaş

Orhan KURUL
Dersim

Dersim’de de patlayıcıya basarak hayatını kaybeden Ayaz ve Nupelda kardeşlerin babası Ali Ekber Güloğlu 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle “Çocuklar ölmesin rahatça oynayabilsinler” çağrısında bulundu. Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin de mayınların temizlenmesini istedi. 

“BAŞKA ANNE BABALARIN ÇOCUKLARI ÖLMESİN”

Temmuz aynın ortasında evlerinin önünde oyun oynarken bir patlayıcının patlaması sonucunda hayatını kaybeden Ayaz ve Nupelda kardeşlerin babası Ali Ekber Güloğlu “Şu anda ben kendi acımı bile yaşayamıyorum. Eşim o kadar kötü durumda. Konuşamaz haldeyiz, yaşadığımız acının tarifi yok” dedi. Güloğlu şöyle devam etti: “Bizim zaten çocuklarımız gitti başka anne babaların çocukları ölmesin. Savaşı istemiyoruz, çocuklar rahatça oynayabilsinler. Bizim çocuklarımız kapının önünde oynuyorlardı başka bir yerde oynamıyorlardı ki. Devletten isteğimiz odur ki patlamamış mayınlar, patlayıcılar toplansın, savaş bitsin, insanlar kendi evlerinin önünde rahatça oturabilsin, çocukları rahatça oynayabilsin. Savaşı istemiyoruz barışı istiyoruz.”  

ÇETİN: 2014 VERİLERİNE GÖRE 10 BİN 557 MAYIN VAR

2014 verilerine göre Dersim’de 10.557 kara mayını/anti-personel mayınının bulunduğunu ve bu sayının ne düzeyde değiştiğinin bilinmediğini söyleyen Tunceli Baro başkanı Kenan Çetin, sınır illeri hariç bölgede mayın sayısının en çok olduğu ilin Dersim olduğunu aktardı. Bu rakamın içinde havan topu, el bombası, misket bombası atığı, vd. savaş atıklarının da dâhil olmadığını belirten Çetin şöyle devam etti: “Ayvaz ve Nupelda kardeşlerin ölümü bize Ottawa Sözleşmesi’ne uymayan bir ülke gerçeğini açığa çıkarmıştır. Devasa paraları S 400 gibi silahlara ayıran ülke, kaynaklarını içeride ve dışarıda barış için ayırsa bu mayınları temizlemek için kullansa Nupelda ve Ayaz kardeşlerimiz ölmeyecek. 1 Eylül Dünya Barış Günü; çocukların, kadınların, isçilerin ölmediği, doğa katliamının olmadığı zamanlarda daha anlamlı olacaktır. Bu da mücadele ile olur.”

 {{383599}}

ÖNCEKİ HABER

Ordu’da Positive çalışanlarına yapılan baskılara karşı eylem

SONRAKİ HABER

What Erdoğan’s anti-imperialism amounts to: Trump on one arm and Putin on the other!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...