31 Ağustos 2019 07:59

Antepliler: Ülke olarak ihtiyacımız füze değil güvenli ve güvenceli iş

1 Eylül Dünya Barış Günü öncesi Evrensel'e konuşan Antepliler, son dönemde artan silahlanmaya tepki gösterirken yoksulluğa ve ekonomik bağımlılığa dikkat çekti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Deniz KAR
Boran İPEK
Antep

Dünyayı ve bölgemizi saran savaş, şiddet, silahlanma... 1 Eylül Dünya Barış Günü için acaba Antepliler ne düşünüyor? Bu sorunun peşinde sokakları gezdik, görüşler aldık. Halı fabrikasında çalışan Erdal “Suriye’ye girenlerin tek derdi yer altı zenginlikleri. İnsanlar ölüyor, yuvalar dağılıyor ama kimsenin umurunda değil” diyor. Silahlanma konusuna da değinen Erdal, “Ayrımcılık yok, eşitiz diyorlar ama ben köleyim onlar zengin! Seni kendine bağımlı yaşatmak zorundalar, yoksa zenginliğini devam ettiremezler” ifadelerini kullanıyor.

SURİYE SAVAŞI ANTEP’E İŞSİZLİK GETİRDİ

Taksi Şoförü Ali, Suriye’de devam eden savaşa işaret ederek şöyle diyor: “200 kilometre ötemizde savaş var. Ama artık yeter. Eskiden Antep’in sanayisi iyiydi, çalışan nüfus çoğunluktaydı ama şimdi öyle değil. Benim 5 kardeşim var, hepsi de üniversite mezunu ama hepsi işsiz. Çözüm bulacaklarsa buna çözüm bulsunlar.”

Üniversiteyi yeni kazanmış Ömer ise savaşa değil üniversiteye bütçe ayrılmasını istiyor: “Babamın bir emekli maaşı var, 1300 lira, onunla geçinmeye çalışıyoruz. Bıraksınlar mermi hesabı yapmayı, öğrencilerine düzgün burs versinler.” Ömer’in hemen yanında duran taşımacılık işçisi bir genç de şunları dile getiriyor: “Ülke olarak ihtiyacımız füze değil güvenli ve güvenceli iş. Benim ihtiyacım savaş değil sigorta, iş güvencesi.”

ÖNCEKİ HABER

2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası Çin’de başladı

SONRAKİ HABER

Midilli Adası’na mülteci geçişlerinde büyük artış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...