31 Ağustos 2019 23:31

İzmir Gediz’den kayyumlara tepki: Hani egemenlik milletindi?

İzmir Gediz'de kayyumlara tepki gösteren vatandaşlar, "İnsanlar sesini çıkarmaya başladı. Onun için bizi cezalandırmak istiyorlar" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Diyarbakır, Mardin, Van belediyelerine kayyum atanmasını İzmir’in Buca ilçesi Gediz Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar Evrensel’e değerlendirdi. Kayyum atanmasına tepki gösteren vatandaşlar, “Hani egemenlik kayıtsız şartsız milletindi” dedi.

Kayyumlarla birlikte üst üste gelen zamlar, işten atılmalar, işsizlik ve hayat pahalılığı vatandaşların gündeminde. “Polis beni de alır mı acaba?​” korkusu yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar isim vermiyor.

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletinse bu olanlar ne demek” diye soran bir esnaf, “Bizim memlekette birlik beraberlik yok. Fransa’da bir benzin zammı için aylarca sokaklara çıktılar” ifadelerini kullandı.

Sigara zammına da tepki gösteren esnaf, “Bizde şuna bile bir senede üç kez zam yaptılar. Dördüncü zammın geleceğini söylüyorlar” dedi.

"TERÖR SÖYLEMLERİ ARTIK İNANDIRICI GELMİYOR"

Kayyum atamalarını eleştiren Adıyamanlı bir işçi “Biz Mardin, Van, Diyarbakır diye bakmamalıyız. Bugün oraya yapılan yarın bizim seçtiklerimize de uygulanır” dedi.

Restoran çalışanı işçi de kayyum gerekçelerine inanmadığını söyleyerek, “Eğer terörle ilişkisi varsa madem öyle hiç aday gösterilmemeliydi. Terör söylemleri de inandırıcı gelmiyor artık” ifadelerini kullandı.

KHK mağduru olduğunu söyleyen bir kamu görevlisi terör suçlamalarına tepki göstererek, “Memlekette terörist olmaktan kolay bir şey yok” dedi.

“Kayyumlardan memnun olunsaydı aday gösterilmişti, 31 Mart’ta onlar seçilirdi” diyen işçi, “İnsanlar sesini çıkarmaya başladı. Onun için bizi cezalandırmak istiyorlar” ifadelerini kullandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri: Devlet, BM Zorla Kaybedilmeye Karşı Sözleşme'yi imzalasın

SONRAKİ HABER

2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası Çin’de başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...