30 Ağustos 2019 11:44

"Hayatın sadece derslerden ibaret olmadığını göstermeye çalışıyoruz"

Ankara Ayhan Sümer Anadolu Lisesi Öğrencileri, sınıf sınıf bir araya gelerek çeşitli tartışmalar, etkinlikler, buluşmalarla taleplerini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Paylaş

Ankara Ayhan Sümer Anadolu Lisesi Öğrencileri

Liseli gençler olarak kaygılı dolu günler içinde savrulup gidiyoruz. Hayatlarımızdaki ekonomik sıkıntılar, kültürel-sosyal etkinliklerin yetersizliği, baskıcı ve bağnaz dayatmalar, bilimden uzak eğitim gibi sebepler yüzünden çok fazla sıkıntıdan geçiyoruz.

Biz liseli gençler olarak daha çok sorgulayan, araştıran ve kültür bakımından daha zengin bireyler oluşmasını istiyoruz. Öncelikle öğrencisi olduğumuz Ayhan Sümer Anadolu Lisesi’nde sınıf sınıf bir araya gelerek çeşitli tartışmalar, etkinlikler, buluşmalar yaparak kolektif bir biçimde taleplerimizi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Hayatın sadece akademik başarıdan ve okul derslerinden ibaret olmadığını, bunların yanında hayat boyu ilgilenilebilecek ve bilgi edinilebilecek çok farklı alanlar olduğunu göstermeye çalışıyoruz. İnsanlara, bazı bilgi birikimlerine yalnız okulda verilen eğitimle ulaşamayacaklarını göstermek istiyoruz. Çünkü bugün açısından bize verilen eğitim dış dünyayı algılamamıza katkı sağlamak bir yana dursun bilimle uzaktan yakından ilişkili değil. Sosyal ve kültürel etkinliklerin eksikliği de bu durumu besliyor. Bizlere “Sadece derslerinizle ilgilenin” derlerken hayatın birçok alanından koparılmış oluyoruz. Bu durumlara karşılık yaşamlarımızdaki değişiklikleri kendimizin gerçekleştirebileceğini biliyoruz. Bu sebeple yan yana gelişlerimizi artırmak, her buluştuğumuzda farklı şeyler okumak, izlemek ve takip etmek istiyoruz. Kısacası bize sunulmayan bu fırsatı kendimiz yaratmak istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Doğu’nun zor sınavı: Doğu Almanya'da üç eyalette parlamento seçimi gerçekleşecek

SONRAKİ HABER

Ege Denizi'nde peş peşe 4,4 büyüklüğünde depremler kaydedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa