30 Ağustos 2019 11:12

Beytüşşebap yolu "güvenlik" gerekçesyile için zincirlendi

Bêbolk askeri üs noktasının yamacındaki kontrol noktasına "güvenlik" gerekçesiyle döşenen blok bariyerin bozulması üzerine yol zincirle kapatılmaya başlandı. Geçmek isteyenler 155'i aramak zorunda.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Alınan yoğun güvenlik önlemleri nedeniyle açık bir cezaevini andıran Beytüşşebap’ta, köylerinden kente gelmek isteyenler, yola yerleştirilen blok bariyerin açılması için hâlâ 155’i aramak zorunda. Ancak bu bariyerin yakın zamanda bozulması üzerine yol bu kez zincirle kapatıldı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde her geçen gün daha da ağırlaştırılan güvenlik uygulamaları, ilçede yaşayanları adeta nefes alamaz hale getirdi. Yaklaşık 6 bin kişinin yaşadığı ilçe, etrafındaki tüm tepelere inşa edilmiş karakol ve kalekollar ile çevrili. İlçeye sadece Şırnak-Uludere kara yolu ile ulaşım sağlanabiliyor. 3 köy bağlantısı bulunan ilçenin tüm giriş çıkışlarında da polis ve askerler tarafından kontrol noktaları kurulmuş durumda. Bu kontrol noktalarının yakınlarında ise yine açılır kapanır onlarca blok bariyer mevcut.

"155 UYGULAMASI" DEVAM EDİYOR

Bu kontrol noktalarından en dikkat çekici olanı Kato Dağı’ndaki Bêbolk askeri üs noktasının yamacında bulunan polis kontrol noktası. Gündüz saatlerinde kontrolün burada bulunan polislerce sağlandığı noktada, akşam 19.00 ile 07.00 saatleri arasında farklı bir uygulama devreye giriyor. Bu yoldan kente gelmek isteyen araç sürücüleri, buradaki blok bariyerin açılması için 155 polis hattını aramak zorunda.

Telefon üzerinden kimlik ve araç bilgilerini kolluk kuvvetine aktaran araç sürücüleri, uygun görülmeleri halinde noktadan geçebiliyor.

YOL ZİNCİRLENDİ!

Ancak burada yola döşeli blok bariyer bir süre önce bozuldu. Bunun üzerine yol aynı saatler arasında bu kez zincirle kapatılmaya başlandı. Yolu kullanarak ilçeye gelmek isteyen yurttaşlar, zincirin açılması için her defasında polislere telefon açmak zorunda kalıyor. (Şırnak/MA)

ÖNCEKİ HABER

Sur'daki "millet bahçesi" Koruma Kurulu onayı olmadan bitirildi

SONRAKİ HABER

RTÜK Başkanından, Faruk Bildirici’nin danışmanına soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa