19 Ekim 2012 11:47

CarrefourSA işçisinin suçu ne?

İZMİR Carrefour mağazasında çalışan 270 işçi, market zincirinin diğer illerindeki mağazalarında çalışan işçilerden daha düşük ücrete çalıştırılıyor.Öyle ki Haziran ayında patron yasal olarak asgari ücretin altında işçi çalıştıramayacağı için yüzde 10 zam yapmıştı. Aynı d&oum

CarrefourSA işçisinin suçu ne?
Paylaş
Gürsoy Turan

İZMİR Carrefour mağazasında çalışan 270 işçi, market zincirinin diğer illerindeki mağazalarında çalışan işçilerden daha düşük ücrete çalıştırılıyor.

Öyle ki Haziran ayında patron yasal olarak asgari ücretin altında işçi çalıştıramayacağı için yüzde 10 zam yapmıştı. Aynı dönemde işçilerin üyesi olduğu Tez Koop-İş Sendikası ile patron arasında sürdürülen toplusözleşme görüşmelerinde ise yüzde 10.45’te anlaşma sağlandı. Ancak eski artış da bu zammın içinde sayılınca, yıllık artış 6 lirada kaldı.

Toplusözleşme hakkında hiçbir bilgilerinin olmadığını söyleyen işçiler, şube binasında da muhatap bulamamışlar. İşçilerin tanıdıkları şube yöneticileri sendika genel merkezinin kendilerini görevden aldığını, sözleşmeyi de genel merkezin imzaladığını söylüyor. İşçilerden habersiz yeni bir şube açıp müteşebbis heyet atayan genel merkez ise mahkemenin aldığı yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle atadıkları yöneticilerin yetkisiz duruma düştüğünü söylüyor. İşçilerin isteği, sorumluluk üstlenecek sendikacılar ve atanmış değil kendilerinin seçeceği temsilcilerin olması. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Siyasi mesajlar tribünle sınırlı kalmamalı’

SONRAKİ HABER

Tekstil işçilerinden asgari ücret kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa