30 Ağustos 2019 06:47
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ağustos 2019 14:13

Suriye ordusu, İdlib’de ateşkes ilan etti

Suriye ordusu, Türkiye’nin en az bir gözlem noktasının çatışma bölgesinde kaldığı İdlib’de tek taraflı ateşkes ilan etti.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Suriye ordusu, son günlerde operasyonlarını yoğunlaştırdığı ve Türkiye’nin en az bir gözlem noktasının çatışma bölgesinde kaldığı İdlib’de tek taraflı ateşkes ilan etti.

Şam yönetiminin en güçlü müttefiki olan Rusya’dan yapılan açıklamaya göre, Suriye ordusu 31 Ağustos sabahı saat 06.00’da başlamak üzere, İdlib’deki çatışmasızlık bölgesi dahilinde tek taraflı ateşkes kararı aldı.

ÇAVUŞOĞLU: RUSYA GÜVENCE VERDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Norveç’in başkenti Oslo’yu ziyaretinde yaptığı açıklamada, “Rusya, Suriye’de Esad rejiminin gözlem noktalarımıza saldırmayacağının garantisini verdi” diye konuştu.

İdlib’deki saldırıların "Avrupa’ya yeni bir göç dalgası başlatabileceğini" söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye’nin Suriye’deki askerlerin siyasi çözüm bulunması halinde çekebileceğini de ekledi. Çavuşoğlu, “Suriye’de siyasi bir çözüm bulunduğunda askeri birlikler ayrılabilir ancak şu an Şam rejimi siyasi bir çözüme inanmıyor” dedi.

HULUSİ AKAR’DAN TEHDİT

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla birlikte devlet mezarlığını ziyaretine katıldı. Ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularına yanıtlayan Akar,  “İdlib’de personelimize, gözlem noktalarımıza zarar geldiği takdirde meşru müdafaa hakkımızı kullanacağımızı söyledik, söylemeye devam ediyoruz” dedi.

Son olarak, 28 Ağustos’ta Suriye hükümetine bağlı güçlerin İdlib’deki 10 No’lu Türk gözlem noktası yakınlarına hava saldırısı düzenlediği bildirilmişti. Türkiye, Rusya ve İran ile iki yıl önce yaptığı anlaşma çerçevesinde İdlib vilayetinin etrafında 12 gözlem noktası kurmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Silahlı mücadeleye döndüklerini açıklayan FARC yöneticileri için tutuklama emri

SONRAKİ HABER

Eshab-ı Kehf, Yedi Uyurlar Mağarası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa