30 Ağustos 2019 06:07

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye’nin pek çok ilinde kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97. yıl dönümü kapsamında Türkiye'nin pek çok ilinde tören düzenlendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ANKARA

Ankara’da, siyasi parti liderlerinin katılımıyla Anıtkabir'de tören düzenlendi. Anıtkabir'de düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Bakanlar ve kuvvet komutanları katıldı. 

ERDOĞAN’IN ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNE YAZDIKLARI

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, şunları kaydetti: "Aziz Atatürk; bugün Büyük Zafer'in 97'nci yıl dönümüne ulaşmanın gururunu yaşıyoruz. Tarihimizin altın halkalarından biri olan Büyük Zafer'in kazanılmasında emeği geçen başta Zat-ı Aliniz olmak üzere, tüm komutanlarımızı, subaylarımızı, askerlerimizi, milletimizin her bir ferdini minnetle anıyoruz. Aziz şehitlerimizin fedakarlıkları üzerinde yükselen ve bize emanetiniz olan Cumhuriyeti canımız pahasına korumakta kararlıyız. Milli bekamızı hedef alan tehditlere karşı yurt içinde ve sınırlarımız dışında yürüttüğümüz amansız mücadele bu kararlılığımızın ispatıdır. Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmaktan hiçbir güç alıkoyamayacaktır. Ruhun şad olsun.

İSTANBUL

30 Ağustos kapsamında Vatan Caddesi'nde kutlama töreni düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Program Yerlikaya, Avsever ve İmamoğlu'nun tören aracına binerek vatandaşları selamlaması ile başladı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu. Folklor gösterileri yapıldı. Folklor gösterilerinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri araçları ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri konvoy halinde Vatan Caddesi'nden geçti. Tören geçitlerin ardından sona erdi.


30 Ağustos’un 97'nci yıl dönümü nedeniyle Taksim Meydanı'nda tören düzenlendi. Cumhuriyet Anıtı'nda saat 09:30'da başlayan törene İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve siyasi parti temsilcileri katıldı. 

Cumhuriyet Anıtı'ndaki törenin bitmesinin ardından Vali Yerlikaya, 1. Ordu Komutanı Avsever, İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu, Beyoğlu Belediyesi tarafından Taksim Meydanı'nda açılan "Zafer Haftası Sergisi"nin açılışını yaptı. 

İZ

İzmir'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı resmi töreni saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesinin ardından valilik makamında saat 10.15'de tebrik töreni düzenlendi. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer burada tebrikleri kabul etti. Törene, hava eğitim komutanı, general ve amiraller ile Cumhuriyet başsavcısı, adalet komisyonu başkanı, bölge idare mahkemesi başkanı, farklı üniversitelerden rektörler ve çeşitli kurum müdürleri katıldı. Saat 10.45'te Cumhuriyet Meydanı'nda kutlama ve geçit töreni gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, buradaki törene bisikletle geldi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Google: Hackerlar iPhone telefonları yıllardır takip ediyor

SONRAKİ HABER

Efes'in çıkardığı cinsiyetçi biralar "Delikanlı Henry" ve "Zilli Sally"e tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...