30 Ağustos 2019 05:25

Kekik cennetine taş ocağı: Kekiği toza bulayacaklar

Denizli Pamukkale'de Başaranlar İnşaat tarafından açılması planlanan taş ocağı ve kırma eleme tesisi için ÇED toplantısı yapıldı. Yöre halkı toplantıya tepki gösterdi.

Kekik

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Güzelpınar Mahallesi’nde Başaranlar İnşaat tarafından açılması planlanan taş ocağı ve kırma eleme tesisi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısı yapıldı. Yöre halkı toplantının Güzelpınar’a beş kilometre uzaklıkta bulunan Uzunpınar Mahallesi’nde yapılmasına tepki gösterdi. Toplantıyı oldubittiye getirmeye çalışan madenci şirketin yetkilisi ile çevre ve şehircilik il müdür yardımcısı, yöre halkının soruları karşısında toplantıyı terk etmek zorunda kaldı.

"HEM EKMEĞİMİZE HEM SAĞLIĞIMIZA SALDIRILIYOR"

Köylüler, kekik üretiminin yoğun olarak yapıldığı bölgede, yapılması planlanan taş ocağının tarım alanlarına zarar vereceğini söyledi. Oy zamanı kapılarının çalındığını, bugün ise seslerini hiçbir yetkiliye duyuramadıklarını belirten köylüler hükümete tepkilerini şöyle dile getirdi: “Hem ekmeğimize hem sağlığımıza saldırılıyor. Biz geçimimizi sağladığımız ekmek teknemizin gasbedilmesine ve kurulacak taş ocağının sağlığımızı tehlikeye atmasına kesinlikle karşı çıkıyoruz”.

Güzelpınar Mahallesi’nde Taştepe mevkii Başaranlar İnşaat tarafından açılmak istenen taş ocağı bölgede kekik üretiminin yoğun olarak yapıldığı bir yer. Taş ocağı projesi, halkın tek geçim kaynağı olan kekiği ve bölge içme suyu kaynaklarını olumsuz etkileyeceği için halkın tepkisini çekiyor. (Denizli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hattat Holding önünde eylem: Bartın için, iklim için termik santrale hayır

SONRAKİ HABER

Google: Hackerlar iPhone telefonları yıllardır takip ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...