30 Ağustos 2019 04:33

Hattat Holding önünde eylem: Bartın için, iklim için termik santrale hayır

Bartın-Amasra’da yapılmak istenen termik santral, Hattat Holding’in İstanbul’da bulunan ofisi önünde protesto edildi.

Fotoğraf: Kuzey Ormanları Savunması

Paylaş

Bartın-Amasra’da on yılı aşkın süredir yapılmak istenen termik santral, bugün yaşam alanı savunucuları tarafından Hattat Holding’in İstanbul’da bulunan ofisi önünde protesto edildi. İklim krizine karşı Sıfır Gelecek adında bir kampanya yürüten yaşam alanı savunucuları eylemde, 20 Eylül küresel iklim grevine de çağrı yaptı.

Geçtiğimiz şubat ayında, Danıştay 6. Dairesi, Hattat Holding’in Amasra’ya termik santral kurmak için aldığı çevresel etik değerlendirmesine (ÇED) olumlu kararını bir kez daha bozmuş, Zonguldak İdare Mahkemesi de 20 Ağustos’ta termik santralin kömür hazırlama tesisi için verilen ÇED olumlu kararını iptal etmişti. Hukuksal gelişmelere rağmen termik santral kurma isteğinden vazgeçmeyen Hattat Holding’in İstanbul’da bulunan ofisi önünde bugün yaşam alanı savunucuları bir araya geldi.  Şirketin önüne “İklim Suç Mahalli” şeridi çeken yaşam alanı savunucuları “Bartın için, iklim için termik santrale hayır!” pankartı açtı

Pankart önünde açıklama yapan yaşam alanı savunucuları, iklim krizi çağında yeni termik santral çalışmalarına başlanmaması gerektiğini, havayı, suyu, toprağı, yaşamı zehirleyen çalışır durumdaki termik santrallerin de bir an önce kapatılmaları gerektiğini söyledi. Türkiye dahil dünyanın dört bir yanında gençlerin eylemleriyle herkesi iklim için bir an önce harekete geçmeye davet ettiklerini belirten yaşam alanı savunucuları, “Ya sıfır karbon gelecek ya sıfır gelecek!” dedi. Yaşam alanı savunucuları herkesi 20 Eylül’de gerçekleşecek küresel iklim grevine destek vermeye çağırdı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

"Adalar ulaşım çalıştayı" eleştirisi: İmamoğlu "fayton" sözünü tutsun

SONRAKİ HABER

Kekik cennetine taş ocağı: Kekiği toza bulayacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...