30 Ağustos 2019 02:05

Venezuela’da hükümet ile muhalefet arasındaki görüşmeler tekrar başlayabilir

Venezuela’nın ABD'deki tüm varlıklarının dondurulmasının ardından askıya alınan muhalefet görüşmeleri tekrar başlayabilir.

Fotoğraf, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

Venezuela’nın ABD'deki tüm varlıklarının dondurulmasının ardından muhalif Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’nun bu yaptırımı desteklemesi nedeniyle askıya alınan görüşmelerin tekrar başlayabileceği açıklandı.

Devlet Başkanı Maduro, muhalefetle Norveç'in ara buluculuğunda yürütülen ancak askıya alınan görüşmelere ilişkin, “Norveç hükümetiyle temas kurduk, birçok toplantı yapıldı ve Venezuela muhalefeti temsilcileriyle de tekrar temas kurduk” dedi.

Barbados’ta yürütülen görüşmeler hakkında yakında iyi haberlerin çıkacağına işaret eden Maduro, “Ben görüşmelerin sürekli hale gelmesi, her türlü zorluğun, fırtınanın üzerinden gelecek ve barış için kalıcı bir müzakere masası kurulması adına teklifte bulundum” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump’ın imzasıyla ağustos ayının başlarında yayımlanan kararnameyle Venezuela'nın ABD'deki tüm varlıkları dondurulmuştu. (Buenos Aires/AA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de metro inşaatında iş cinayeti: 1 işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İngiltere Parlamentosu, sermayenin Brexit’i için devre dışı bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...