29 Ağustos 2019 16:31

İnsan kaçakçılığından yakalanan zanlının cinayetten de arandığı ortaya çıktı

Muğla merkezli 5 ilde düzenlenen insan kaçakçılığı operasyonunda tutuklanan zanlılardan birinin, 23 yıldır cinayet şüphelisi olarak arandığı ortaya çıktı.

Fotoğraf: Hannah Wallace Bowman / MSF

Paylaş

Muğla merkezli 5 ilde düzenlenen insan kaçakçılığı operasyonunda tutuklanan 9 zanlıdan !'inin 23 yıldır cinayet şüphelisi olarak arandığı belirlendi.

Anadolu Ajansının aktardığına göre Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele (GİM) Grup Amirliğince, mültecileri para karşılığı Yunanistan adalarına geçirmeye çalıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheli tutuklandı.

Operasyonda başkası adına düzenlenen sahte pasaportla yakalanan ve çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan zanlılardan H.T'nin, 1996'da İstanbul'da işlenen ve iki kişinin öldürüldüğü cinayetin şüphelisi olarak arandığı ortaya çıktı.

Mültecileri para karşılığı Yunanistan'a götürmeye çalıştıkları tespit edilen şebekeye yönelik Bodrum ilçe merkezi, Aydın, Manisa, İstanbul ve Konya'da 27 Ağustos'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonda 9 şüpheli gözaltına alınmış, zanlılar dün çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aydın'da kayyum eylemleri yasaklandı

SONRAKİ HABER

Boş yolcu otobüsü TEM otoyolunda küle döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...