19 Ekim 2012 11:20

Merhaba değerli Evrensel okurları

Bir demiryolu işçisi olarak Evrensel okurlarıyla ülke gündemimizde yer alan sorunları demiryolundan emekçiler nasıl tartışıyor paylaşmak istedim.Bir gün arkadaşlarla oturuyoruz ve televizyonda haberleri seyrediyoruz. Haberlerde Oslo görüşmeleri, Başbakanın Abdullah Öcalan’la görüşeceğine dair sözleri üzerine

Merhaba değerli Evrensel okurları
Paylaş
Bir kamu işçisi

Bir demiryolu işçisi olarak Evrensel okurlarıyla ülke gündemimizde yer alan sorunları demiryolundan emekçiler nasıl tartışıyor paylaşmak istedim.
Bir gün arkadaşlarla oturuyoruz ve televizyonda haberleri seyrediyoruz. Haberlerde Oslo görüşmeleri, Başbakanın Abdullah Öcalan’la görüşeceğine dair sözleri üzerine haberleri biz de dikkatli şekilde izliyoruz. Bu arada arkadaşlarım kumandayı alıyor, tepkili bir şekilde kanalı değiştiriyor. Ama bütün kanallarda hep aynı haberler ve hemen ardından da şehit haberlerini yansıtıyorlar. Tabii bu haberi duyan arkadaşlar hükümete “her gün şehit veriliyor, bir de çıkmış terörist başı Abdullah Öcalan’la görüşeceklermiş, Oslo’da görüşeceklermiş” diye küfrediyorlar.  Bir arkadaşım öyle kaptırdı ki kendini, “Bak İsrail’e, atıyor kimyasal bombaları, biyolojik silahları. Ne askerler ölüyor ne de devletin yapısı zayıflıyor. Bize verseler de biz gidelim hep beraber” diyor.
Sohbet devam ederken askerlik konusu ortaya çıkınca, konuştuklarını unutarak birbirlerine soruyorlar, “Seni paralı askere çağırsalar savaş çıkarsa savaşır mısın?​”diye…  Ben de bu arada sohbete dâhil olma fırsatı bulabiliyorum. Sizi paralı askere çağırıyorlar savaşmak için gitmiyorsunuz, gençlere gelince, “Askere git diyorsunuz”. Biraz tartışınca, “Savaşmak aslında iyi değil. Keşke savaşlar olmasa da başka çözümler olsa” demeye de başlıyorlar.  Bu arada hem çay içiyor hem de televizyonda kanalları değiştiriyoruz. Bir kanalda tesadüfen işçi ve memurlarla ilgili bir haber çıkıyor. Konu hemen değişiyor. “Acaba bu hükümet bizim lehimize ne yapacak, ne karar çıkartacak?​” diye konuşuyoruz. Bakıyoruz ki biz işçilerin yararına hiçbir şey yok. Bu sefer başlıyoruz küfür etmeye.
Bütün bunları yazmamın sebebi, emekçiler olaylara, sermayenin temsilcilerinin istediği açıdan bakıyoruz. Emekçiler olaylara birçok yönüyle baksa belki görecek, düzeltmek için çözüm yoluna başvuracak.

*KAYSERİ

ÖNCEKİ HABER

‘Göçmen işçiler iki kere sömürülüyor’

SONRAKİ HABER

Başarmak bize bağlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa