19 Ekim 2012 11:14

Boykot greve dönüştü

İspanya'da öğrenci örgütlerinin aldığı üç günlük boykot kararı, öğretmenlerin de katılmasıyla greve dönüştü. Grevin son gününde ise öğrenciler, öğretmenler ve veliler yaptıkları yürüyüşle Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Jose Ignacio Wert’in istifasını talep etti.

Boykot greve dönüştü
Paylaş

Başkent Madrid’in Neptun Meydanı’ndan Eğitim Bakanlığına yürüyen binlerce kişi, “Wert, istifa, halk seni istemiyor” ve “Frankocu eğitime hayır” gibi sloganlar attı. Protestoları başlatan Öğrenci Birliği, katılımcı sayısını 100 bin kişi olarak verdi.

ÜLKE TARİHİNDE İLK

Öğrenci Velileri Dernekleri Konfederasyonu (CEAPA), Perşembe günü velilere çocuklarını okula göndermeme çağrısı yapmış ve bu ülke tarihinde bir ilk olmuştu.

“Mücadele haftası” olarak adlandırılan eğitim grevine CEAPA’nın yanısıra UGT, CCOO ve STES gibi ülkenin en büyük işçi sendikaları da destek verdi.

CEAPA Sözcüsü José Luis Pazos, boykota katılımın yüksek olduğunu söyledi. Asturias bölgesindeki bazı liselerde sınıfların yüzde 100 boş olduğunu kaydeden Pazos, başkent Madrid’de ise katılımın yüzde 75-80 civarında olduğu bilgisini verdi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bursa’da futbol ziyafeti

SONRAKİ HABER

‘Göçmen işçiler iki kere sömürülüyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...