28 Ağustos 2019 17:40

HDP'li vekil Fatma Kurtulan: Mersin’de mültecilere saldırı cezasız mı kalacak?

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, geçici kimlik belgesi almaya çalışan Suriyeli mültecilerin kolluk kuvvetleri tarafından saldırıya uğramasını Bakan Soylu'ya sordu.

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Mersin’de geçici kimlik belgesi almaya çalışan Suriyeli mültecilerin kolluk kuvvetleri tarafından saldırıya uğradıklarını söyleyerek konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Kurtulan önergesinde, “Geçici kimlik kartı alabilmek için Mersin Göç İdaresi Müdürlüğünün Akdeniz ilçesinde bulunan ek hizmet binası önünde sabaha kadar sıra bekleyen mültecilere, bekçi ve polisler tarafından şiddet ve hakaret edildiği ortaya çıkmıştır. Basına yansıyan görüntülerde bekçiler mültecileri itip kakmakta, yakalarından tutup çekiştirmektedir.” dedi.

Kurtulan, Bakan Soylu’ya “Kolluk görevlilerine dair Bakanlığınızca yapılan bir soruşturma/inceleme var mıdır? Mültecilere yönelik bahsi geçen tavrın gerekçesi nedir?​” diye sordu.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD’li ilaç şirketi Purdue, "opioid" davasını parayla kapatmaya çalışıyor

SONRAKİ HABER

Mardin’de kayyumun tacizle suçlanan müdürü emekli edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...