28 Ağustos 2019 17:29

Almanya’da gazetecilerden aşırı sağcılara karşı korunma talebi

Almanya'da birçok gazetecilik örgütü İçişleri Bakanı Horst Seehofer’den aşırı sağcı çevrelerde var olduğu bilinen "düşman listeleri" nedeniyle medya çalışanlarının korunmasını talep etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Almanya'da birçok gazetecilik örgütü İçişleri Bakanı Horst Seehofer’e çağrıda bulunarak aşırı sağcı çevrelerde var olduğu bilinen düşman listeleri nedeniyle medya çalışanlarının daha iyi korunmasını talep etti. Seehofer’e açık bir mektup yazan örgütler, emniyet birimlerinin elindeki ilgili listelerde adı olan şahıs ve örgütlerin bundan haberdar edilmesini ve gazetecilerin güvenliğinin sağlanması için tüm önlemlerin alınmasını istedi. Çok sayıda örgütün imzaladığı mektupta “Özgür bir basın demokrasimizin temel sütunlarından biridir” ifadesi kullanılıyor. Mektupta ayrıca, devletin görevlerinden birinin de hayatı korumak olduğu vurgulanıyor.

EYALETLER FARKLI TAVIR İÇİNDE

Alman ARD televizyon kanalında yayımlanan FAKT adlı haber programı, Almanya’da eyaletlerin, aşırı sağcı kişi ve örgütlerin siyasi rakiplerini fişlediği düşman listeleri ile farklı tasarruflarda bulunduklarını ortaya koymuştu. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer ise bir şahsın adının söz konusu listelerden birinde yer almasının, o kişiyi bilgilendirmek için yeterli bir sebep olmadığını ifade etmişti. Bakan Seehofer, temmuz ayı sonunda yaptığı açıklamada bütün listelerle ilgili olarak taşıdıkları tehlike potansiyelini saptamak için çalışmalar yapıldığını ve herhangi somut bir tehlike saptandığında ilgili kişi ya da kurumların haberdar edildiğini bildirmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Uzel Makine, Aydın Belediyesi ve Cargill işçilerinin direnişi sürüyor

SONRAKİ HABER

ABD’li ilaç şirketi Purdue, "opioid" davasını parayla kapatmaya çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...