28 Ağustos 2019 12:32

Libya mülteci teknesi battı, en az 40 mülteci kayıp

Denizde hayat kurtaranlar kriminalize edilirken, katliam sürüyor: Libya’da mülteci teknesi battı, En az 40 mültecinin kayıp olduğu ve yaşamını yitirdiğinin tahmin ediliyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Akdeniz'de mülteci teknesinin batması sonucu teknedeki yolculardan en az 40’ının kayıp olduğu ve yaşamını yitirdiğinin tahmin edildiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (BMMYK) yapılan açıklamada, çoğunluğu Sudan vatandaşı olan mültecileri taşıyan teknenin sabah saatlerinde Libya açıklarında batmasının ardından teknedeki en az 40 kişinin kayıp olduğu ve boğularak öldüklerinin ön görüldüğü, 65 kadar yolcunun ise Libya sahil güvenlik ekipleri ile balıkçılar tarafından kurtarıldığı belirtildi. Kurtarma çalışmaları gün boyu devam ederken, kayıp yolcuların boğularak hayatını kaybettiğinden endişe ediliyor.

Kurtarılan mültecilerin Trablus’un 100 kilometre doğusundaki sahil kenti El Hums’a getirildiği, BMMYK ekiplerinin kurtarılanlara tıbbi ve insani yardım sağladığı kaydedildi.

Kaza, geçen hafta Libya açıklarında 150 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği tekne kazasının ardından meydana geldi. Kaza, bu yıl içinde “Tek seferde en fazla kişinin hayatını kaybettiği olay” olarak kayıtlara geçmişti.

Bu yıl Akdeniz’de mülteci taşıyan teknelerin batması sonucu yaklaşık 900 kişinin yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB İzmir İKK: “Yaklaşık 6,500 hektarlık orman alanı tahrip oldu”

SONRAKİ HABER

Akdeniz'de 4,6 büyüklüğünde deprem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...