27 Ağustos 2019 19:49

KESK ve İzmir Barosu, DEÜ GFS öğrencilerini ziyaret etti

KESK ve İzmir Barosu, fakültelerinin taşınmasına karşı 8 gündür nöbet eylemi yapan Dokuz Eylül Üniversitesi GSF öğrencilerini ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi'nin depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Tınaztepe Kampüsü'ne taşınması kararınıza karşı öğrencilerin Narlıdere yerleşkesi önünde başlattıkları nöbet eylemi sekizinci gününde devam ederken KESK İzmir Şubeler Platformu ve İzmir Barosu öğrencileri ziyaret etti.

Ziyarette DEÜ GSF Dayanışması adına konuşan Sezer Deniz, deprem raporlarının hâlâ açıklanmadığına dikkat çekerek tanışmanın gerçekleşeceği binanın eğitime uygun olmadığını söyledi. Binalarda güçlendirme yapılması talep ettiklerini dile getiren Deniz, "Güçlendirme pahalı olduğu için yapmıyorlarmış. Ama yıkıp yeniden yapılmasının daha ucuz olduğuna bizi inandırmak istiyorlar. Yeniden yapılacağına dair daha ortada bir projede yok. Zaten deprem raporlarından sonra ders işlemeye devam ettik. O yüzden bu söylenenleri samimi bulmuyoruz" dedi.

GSF'nin bu haliyle bile bazı derslere yeterli olmadığını belirten Deniz, "Destek verilerek GSF'nin kendi yerine daha iyi derslikler yapılması gerekirken tam tersi sıfırdan ve daha kötü bir binaya gönderiliyoruz. Bulunduğumuz alanda geçici binalar yapılarak binalarımız güçlendirilebilir. Başından beri bunu söylüyoruz ama kabul etmedikleri için bir şey de yapmıyorlar" diye konuştu.

KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Güven ise "GSF yok edilmek isteniyor. Çünkü bu alana ne yapılacağı ortaya konulmuyor. GSF'nin uygun yere taşınmasında hiç bir çalışma yapılmadığından dolayı buranın rant alanına dönüştürüleceğini düşünüyoruz" diyerek, KESK olarak öğrencilerin her türlü çalışma ve direnişlere destek olacaklarını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bağışçıların kıskacındaki Sudan

SONRAKİ HABER

Gözaltındaki Selim Sadak serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...