27 Ağustos 2019 19:16

Lübnan: İsrail’in saldırıları savaş ilanı

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, İsrail’in son günlerdeki insansız hava aracı ile saldırı ve sınır ihlallerinin “savaş ilanı” anlamı taşıdığını söyledi.

Lübnan bayrağı

Paylaş

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, İsrail’in son günlerdeki insansız hava aracı ile saldırı ve sınır ihlallerini “savaş ilanı” olarak niteledi.

Avn, Beyrut’un güneyinde yaşanan ihlal ile dün Beka bölgesine yönelik hava saldırılarının, BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1701 sayılı kararına aykırı adımlar olduğunu söyledi.

Avn, “Yaşananlar, egemenliğimizin yanı sıra istiklal, güven ve toprak bütünlüğümüzü koruma hakkına başvurmamızı öngören ‘savaş ilanı’ anlamı taşıyor. Biz savaşa değil, barışa yürüyen bir milletiz ve hiç kimsenin de herhangi bir yolla bizi tehdit etmesini kabul etmeyiz” dedi.

HARİRİ, LAVROV’LA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Lübnan Başbakanı Saad Hariri, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefonda görüştü.

İsrail’in Hizbullah’ın kalesi olan Beyrut'un güneyine İHA göndermesini “tehlikeli bir eylem” olarak nitelendiren Hariri, “Lübnan'ın egemenliğine taciz ve yıllardan beri bölgede istikrar sağlayan Birleşmiş Milletlet Güvenlik Konseyinin (BMGK) 1701 sayılı kararına aykırı bir adımdır” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TR İnter işçileri Üniteks önünde direnişlerini sürdürüyor

SONRAKİ HABER

Bağışçıların kıskacındaki Sudan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...