27 Ağustos 2019 16:47

Ankara Barosu: Meslektaşımız polisler tarafından işkence gördü

Ankara Barosu, Avukat Ahmed Buğra Çelik’in Antalya’da kendisini "şüpheli" gören polis memurları tarafından fiziksel ve psikolojik işkenceye uğradığını açıkladı.

Ankara Barosu logosu

Paylaş

Ankara Barosu, Avukat Ahmed Buğra Çelik’in Antalya’da polis memurlarının  fiziksel ve psikolojik işkencesine maruz bırakıldığını açıkladı.

Baro açıklamasında olay şu şekilde anlatıldı:

“Meslektaşımız, arabasının içerisinde telefonda konuşurken kendisinden şüphelendiğini söyleyen ve bu şüphesinin mesnedini medeni bir toplum ve modern bir hukuk devletinde değil de adeta üniformasının kendisine sonsuz yetki verdiği bir kaos düzenindeymiş gibi davranan bir polis memuru tarafından darbedilmiş ve işkence görmüştür. Darp edilirken hem de kolluk kuvveti mensuplarınca maruz bırakıldığı 'Nerede kaldı senin avukatlık?' sorusu, artık mesleki varlık sebebini reddeden ve halkın huzur ve sükununu sağlama görevinden çoktan uzaklaşmış, adeta halk sağlığı için tehlike arz eden birtakım devlet memurlarının silah taşıma yetkisiyle donatıldığının göstergesidir.”

"GÖREVDE OLMALARI HALK SAĞLIĞI SORUNU"

Açıklamada avukatların maruz kaldığı bu şiddetin ilk olmadığı vurgulanırken "Bu vakalar avukatlar temelinde topluma verilmiş gözdağının başka şehirlerde ve başka zamanlarda vuku bulmuş benzer gösterileridir” denildi.

Açıklama şu çağrıyla son buldu:

“Meslektaşımız Avukat Ahmed Buğra Çelik'in mücadelecisi olduğu tüm hukuki aşamalarda yanında olduğumuzu, halkın huzur ve refahını sağlama görevi çerçevesinde silah kullanma yetkisi ile donatılmış ilgili memurların halen görevde kalmalarının bir halk sağlığı sorunu ve kamusal bir tehdit olmaları sebebiyle ivedilikle açığa alınmaları gerektiğini ilgililere ve tüm kamuoyuna saygılarımızla bildiririz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK Başkanı “Sen Anlat Karadeniz” dizisine ceza verilmesine karşı çıkmış

SONRAKİ HABER

Çiftçiye faizde büyük oyun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa