27 Ağustos 2019 16:32

HDP'nin ÖDP ve Halkevleri ziyaretlerinde kayyumlara karşı ortak mücadele vurgusu

HDP heyeti, kayyum sürecine karşı ortak mücadele amacıyla ÖDP ve Halkevlerini ziyeret etti.

Fotoğraf: Özge Elif Kızıl/AA

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve beraberindeki HDP yöneticileri, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) ile Halkevlerini ziyaret etti.

ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, Temelli ve beraberindeki heyeti kabulünde Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevden alınmasına karşı HDP ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

AKP hükümetinin 31 Mart yerel seçimlerinden önce belediye başkanlarının görevden alınacağına ilişkin ilk sinyali verdiğini belirten İşleyen, halkın bu sürece karşı çıkacak gücü olduğunu ifade etti.

TEMELLİ: YOLSUZLUĞUN BELGESİ OLUR MU? EVET, VARMIŞ

Ziyarette konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli belediyelerde kayyum döneminde yapılan milyonlarca lira tutarındaki usulsüz harcamaların faturalarının ortaya çıktığını belirterek “Rüşvetin belgesi olurmuş, kayyum illerinde açığa çıktı” dedi. Temelli, “Kayyum dönemine ait ne kadar suç varsa mutlaka soruşturulmalıdır. Bunun belgeleri ortaya çıkıyor, her yerde yayınlanıyor. Bu belgelere yanıt vermek yerine hâlâ HDP’yi suçlayan, belediye eş başkanlarımızı suçlayan açıklamalar yapılmaktadır. Rüşvetin belgesi olur mu? Evet, rüşvetin belgesi varmış ve bu açığa çıktı. Yolsuzluğun belgesi olur mu? Evet, varmış. Bu açığa çıktı, kayyımların yaptığı gasp, talan bütün çıplaklığı ile ortada” dedi.

HALKEVLERİNE ZİYARET

Partisinin demokrasi ittifakı, anayasa ve yargı reformu konularına ilişkin çalışma dosyasını İşleyen'e veren Temelli, daha sonra Halkevleri Başkanı Dilşat Aktaş'ı ziyaret ederek, bir süre görüştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Ali Şeker: İstanbul’daki birlikteliği yarınlara taşımak gerekiyor

SONRAKİ HABER

İşçi sağlığı ve güvenliğinde günün bilançosu: 1 ölü, 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...