27 Ağustos 2019 12:11

CHP’li Sezgin Tanrıkulu’dan Meclise “kadın cinayetleri araştırılsın” talebi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “kadın cinayetleri araştırılsın, gerekli önlemler alınsın” talebiyle Meclise araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kadın cinayetlerinin araştırılması ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla TBMM'de araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Sezgin Tanrıkulu’nun imzasıyla Meclis Başkanlığına sunulan önergede, boşandığı eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut cinayetine vurgu yapıldı. Artan kadın cinayetlerine dikkat çekilen önergede; 2019 yılında yaşanan kadın cinayetlerine ilişkin rakamlar verilerek, “2019 yılı Ocak ayında 43, Şubat ayında 31, Mart ayında 27, Nisan ayında 36, Mayıs ayında 37, Haziran'da 40, Temmuz'da ise 31 kadın olmak üzere ilk 7 ayda en az 244 kadın erkekler tarafından öldürülmüştür” denildi.

Tanrıkulu önergesinde, 2002-2009 yılları arasında kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 arttığına dikkat çekerken, 2019 Ağustos ayında ise 30 kadının katledildiğini söyledi. Tanrıkulu, kadın cinayetlerinin, cinayet girişimlerinin ve yaralamaların gerçekleşmemesi; kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi ve alınması gereken önlemlerin tespit edilmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Taraf gazetesi davasında Mehmet Baransu yazılı savunmasını sundu

SONRAKİ HABER

Şoförler Federasyonu uyardı: “Çocuklarınızı korsan servislere emanet etmeyin”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa