26 Ağustos 2019 19:53
Son Güncellenme Tarihi: 27 Ağustos 2019 12:24

Van'da gösteri ve yürüyüşler 15 gün süreyle yasaklandı

Büyükşehir Belediyesine kayyum atanan Van'da açık alanda düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantısı, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma gibi her türlü eylem ve etkinlik yasaklandı.

Van'da düzenlenen kayyum eylemine polis saldırmıştı | Fotoğraf: MA

Paylaş

Van’da 21 Kasım 2016 tarihinden bu yana 1010 gündür devam eden eylem ve etkinlik yasağı bir kez daha uzatıldı. Van Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Vali Mehmet Emin Bilmez, protestoların sürdüğü Van’da eylem ve etkinlik yasağını 15 gün daha uzattı.

Kayyuma tepkinin sürdüğü Van'da Valilik her türlü yürüyüş, toplantı, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma gibi etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığı açıkladı. Van Valiliği, dün gece eylem yasağını 30 gün olarak açıklamıştı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla 27 Ağustos'tan geçerli, 10 Eylül de dahil olmak üzere 15 gün süreyle Van ili sınırları içerisinde, açık alanlarda düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantısı, basın açıklaması, oturma eylemi, stant açma gibi her türlü eylem ve etkinlikler yasaklandı." 

ŞIRNAK’TA DA 15 GÜNLÜK YASAK

Şırnak Valiliği, Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan 3 büyükşehir belediyesine kayyum atanmasını gerekçe göstererek, kentteki tüm eylem ve etkinlikleri 15 günlüğüne yasakladı.

ÖNCEKİ HABER

BAT Türkiye: Sigaraya zam haberleri gerçeği yansıtmamaktadır

SONRAKİ HABER

Sivas Ulaş'ta sel: 7 ev su altında kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...