26 Ağustos 2019 04:00

İran Dışişleri Bakanı Zarif G-7 zirvesinde

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, G-7 zirvesine beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşme gerçekleştirdi

Fotoğraf: İran Dışişleri Bakanı Javad Zarif'in resmi Twitter hesabından alınmıştır

Paylaş

İran’ın Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, G-7 zirvesinin düzenlendiği Fransa’nın Biarritz kentine beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Zarif, G-7 zirvesi kapsamındaki resmi etkinliklere katılmazken, zirvede bulunan ülkelerin temsilcileriyle bir araya geldi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, ABD heyetinin Zarif’in ziyaretini önceden bilip bilmediği konusunda çelişkili açıklamalar var. Zirveye ev sahipliği yapan Fransa diğer tüm G-7 ülkeleri gibi ABD yönetiminin de İran Dışişleri Bakanı’nın yapacağı ziyaret konusunda bilgilendirildiğini iddia ediyor. Beyaz Saray ise bunu reddediyor ve toplantılar öncesinde Paris'in herhangi bir bilgilendirme yapmadığını söylüyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetimi, İran nükleer anlaşmasından tek taraflı olarak çekilip Tahran'a yönelik yaptırımları yeniden devreye sokmasından bu yana iki ülke arasındaki ilişkiler gerilmişti.

Biarritz'deki temaslarının ardından bir Tweet atan İran Dışişleri Bakanı Zarif, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yapıcı görüşmeler yaptığını ifade etti.

Zarif paylaştığı mesajda "Önümüzdeki yol zorlu ama denemeye değer" dedi.

Zarif ayrıca Almanya Başbakanı Anegal Merkel ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı son gelişmeler konusunda bilgilendirdiğini de ifade etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dolar 6,40’tan döndü, tehlike henüz geçmedi

SONRAKİ HABER

Yakıtı bitip, kamyonla çekilen otomobile tır çarptı: 3 ölü, 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa