25 Ağustos 2019 18:39

TR-İnter Tekstil işçilerinin direnişi Çiğli’ye taşınıyor

Ücretlerini alamadıkları için BEGOS'ta direnen TR-İnter Tekstil işçilerinin eylemi, pazartesi günü Çiğli OSB’de yer alan Üniteks firması önüne taşınacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kenan ÇETİN
İzmir

İzmir Buca’da Buca Ege Giyim Organize Sanayi (BEGOS) 3. bölgede yer alan, Üniteks/İnditex firmasına iş yapan TR-İnter Tekstil firmasında çalışan çoğu kadın 160 işçi yaklaşık 3 aydır ücretlerini alamıyor. İşçilerin 2 haftadan uzun süredir sürdürdüğü eylem, pazartesi günü Çiğli OSB’de yer alan Üniteks firması önüne taşınacak.

Üretimin tamamen durduğu işyerindeki işçilerin fabrika önünde başlattıkları oturma eylemi devam ederken işçilere destekler de artıyor. Deriteks İzmir Şube’de örgütlenen işçiler, Şube Başkanı Makum Alagöz, şube yöneticileri ve işveren adına konuşan bir avukatın katılımıyla yaptıkları toplantıda alacaklarının ödenmesiyle ilgili gelinen süreci değerlendirdiler. Toplantıda konuşan Makum Alagöz, işveren vekili avukat ile yaptıklarını görüşmenin içeriğinin işçilere aktarılması ve işçilerin görüşünün alınması için toplandıklarını ifade etti.

ALACAKLARLA İLGİLİ PROTOKOL HAZIRLIĞI

Süreci Evrensel'e aktaran Alagöz, işveren vekili ile yapılan görüşmede işverenin, haziran maaşları ve fazla mesaileri ile temmuz maaşlarını ödeyip, temmuz fazla mesaileri ile ağustosta çalışanların alacakları için süre istediğini belirtti. Alagöz, “Biz de bu işletmedeki gerek kıdem tazminatları gerekse sonrasındaki çalışma pozisyonuna ilişkin direkt Üniteks/İnditex şeklinde bir garantörlüğün olduğu takdirde bir protokol olabileceğini söyledik. Buradaki toplantıda işveren vekilinin de katılımıyla işçi arkadaşlarla bunu değerlendirdik. Biz kararımızı işverene bildirdik, işveren bunu değerlendirecek ve varılan mutabakat protokol altına alınacak. Bununla birlikte işçilerin oturma eylemi pazartesi gününden itibaren Çiğli’deki Üniteks firması önünde devam edecek” dedi.

DESTEK BÜYÜYOR

Öte yandan işçilere çeşitli kesimlerden destek ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Daha önce Emek Partililer ile TKP’lilerin ziyaret ettiği işçilere Duvara Karşı Tiyatro Grubu ile Praksis Müzik Kolektifi de dinleti sundular.

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu: 25 yılı bana yüklemeleri şaşırtıcı

SONRAKİ HABER

Dolar 6,40’tan döndü, tehlike henüz geçmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...