25 Ağustos 2019 11:59

Diyarbakır’da kayyum protestoları 7. gününde: Halkın bu darbeye onayı yoktur!

Diyarbakır'da kayyum atamalarına karşı polis ablukası altında gerçekleştirilen oturma eylemi yedinci gününde de sürdü. Eylemde "Halkın bu darbeye onayı yoktur" denildi.

Fotoğraf: Fırat Topal/Evrensel

Paylaş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyum atanmasının üzerinden bir hafta geçti. Ancak polis ablukası altındaki belediye çevresindeki protesto eylemleri sürüyor.

Her gün belediye önünde bir araya gelen yurttaşlar "Direne direne kazanacağız", "Berxwedan jîyane" sloganlarıyla, türkülerle ve zılgıtlarla oturma eylemi yapıyor. Bugün düzenlenen eyleme, HDP İstanbul miletvekili Oya Ersoy'un yanı sıra Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay ve ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran da katıldı.

"HALK, HIRSIZLIĞA VE YOKSULLUĞA HAYIR DEMİŞTİR"

Yapılan açıklamada Nuri Günay, kayyum kararının bir irade gasbı olmasının yanı sıra halkın barış talebine karşı bir darbe de olduğunu ifade etti. Günay, "Direnen Diyarbakır halkına Türkiye halklarının selamını getirdik. Bu adaletsizliğe, bu darbeye 'Bu ülkede yaşayan bir halkın onayı vardır' diyenler yalan söylüyordur. Hiçbir halkın bu darbeye onayı yoktur. Halk, demokratik ve halkçı bir yönetimden yana olduğunu göstermiştir; hırsızlığa, yolsuzluğa hayır demiştir. Kayyum atanan işte bu karardır, bu iradededir. İzmir’de yangını söndüremeyenler burada halkın iradesini sindirmeye çalışıyorlar. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Bu ülkede barışı eşitliği kardeşliği tesis edeceğiz. Bunun için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

"BU MÜCADELE KADIN MÜCADELESİDİR"

Ardından konuşan HDP İstanbul milletvekili Oya Ersoy da "Sadece Amed, Van ve Mardin halkı değil bu ülkede yaşayan herkes biliyor ki bu atanan kayyumlar yolsuzluk yapılsın diye atandı” dedi.

Ersoy, bundan önce atanan kayyumların kadın ve kadın politikalarına karşı tutuma dikkat çekerek "Bundan önceki kayyumların yaptıkları icraatleri biliyoruz. Bu mücadele kadın mücadelesidir, yağma ve israfa karşı duranların mücadelesidir. Biz kardeşçe bir arada yaşamak isteyenler kayyuma karşı mücadele edeceğiz. Bu kavga faşizme karşı hürriyet kavgasıdır” diye konuştu.

Açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP Türk ve Mızraklı'yı ziyaret etti: Direnmek herkesin boynunun borcu

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Bozarslan: Hükümet yaşamak için krize ihtiyaç duyuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa