26 Ağustos 2019 04:47
Son Güncellenme Tarihi: 26 Ağustos 2019 04:58

Van'daki kayyum protestolarına polis saldırdı

Van'daki kayyum protestolarında yürüyüşe izin vermeyen polis çok sayıda yurttaşı gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar saatler sonra serbest bırakıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Van'da Mardin, Diyarbakır ve Van Büyükşehir Belediyelerine atanan kayyumlara yönelik protestolar sırasında çok sayıda yurttaş gözaltına alındı. Gözaltındakiler saatler sonra serbest bırakıldı.

Kayyumlara tepki göstermek için Belediye Başkanları ve HDP Milletvekilleri ile bir araya gelip yürüyüş yapmak isteyen kitleye polis izin vermedi. Yurttaşlara yakın mesafeden biber gazı sıkıldı ve darbedilenler oldu. Aralarında Emek Partisi (EMEP) Van İl Başkanı Hayrettin Alan, HDP'li yöneticiler ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu çok sayıda yurttaş gözaltına alındı. Gözaltıların ardından HDP'li vekiller Muazzez Orhan, Murat Sarısaç, Sait Dede, Abdullah Koç, Mensur Işık ve Şevin Coşkun oturma eylemi başlattı. Vekiller, eylemlerini gözaltındaki yurttaşlar bırakılıncaya kadar sürdüreceklerini söylemesi üzerine 6 kişi gece saatlerinde serbest bırakıldı.

(Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP, Davutoğlu’nun sözleri üzerine Meclis araştırması istedi

SONRAKİ HABER

CHP Türk ve Mızraklı'yı ziyaret etti: Direnmek herkesin boynunun borcu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...