25 Ağustos 2019 09:38

İBB, Esenler otogar yönetimine ihtarname gönderdi: 3 gün süreniz var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, sözleşmenin bitmesine rağmen Esenler Otogarı'nın işletmesini devretmeyen yönetime ihtarname gönderildi.

Fotoğraf: CeeGee / Wikimedia Commons (CC-BY-SA 4.0)

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sözleşmesi bitmesine rağmen Bayrampaşa’daki Esenler Otogarı'nın işletmesini devretmeyen Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’ye ihtarname gönderdi. Otogarın üç gün içinde boşaltılması gerekiyor.

BirGün'ün aktardığına göre; İstanbul’da uzun süredir tartışma konusu olan Esenler Otogarı’nın otoparkları kısa süre önce İBB şirketlerinden İSPARK’a devredildi. Otogarı işleten Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş'nin 25 yıllık işletme sözleşmesinin 5 Mayıs 2019 günü dolmasının ardından otogarın nasıl ve kim tarafından işletileceği akıbetinin ne olacağı tartışma konusuydu. Bayrampaşa Otogarı için 23 Ağustos günü yeni bir adım daha atıldı.

Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.'ye belediye başkanı adına İBB Emlak Yönetimi Daire Başkanı İrşadi Akbaş imzalı ihtarname çekildi.

23 Ağustos tarihli ihtarnamede işletmecilik sözleşmesinin süresinin 5 Mayıs 2019 tarihinde sona erdiği kaydedildi.

Otogarın işletmesinin 3 gün içinde İBB'ye teslim edilmesi gerektiği söylenen ihtarname “Tarafınızca yapılan otogar işletmeciliğinin 3 gün içinde sonlandırılarak belediyemize teslim etmeniz gerekmekte olup aksi takdirde 2886 sayılı kanunun 75. maddesine göre mülki idare amirliğince tahliye edileceksiniz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Selçuk: Özel sınıf iddialarıyla ilgili soruşturma başlattık

SONRAKİ HABER

Mardin'de kayyum protestosu: Vekiller önce çembere alındı sonra iteklendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...