19 Ekim 2012 10:15

Göztepe’nin kadın taraftarlarından Özat’a geçit yok

GÖZTEPE’nin kadın taraftarları, kulübün “Kadınlar futboldan ne anlar” diyen Ümit Özat’a teknik direktörlük teklif etmesini protesto etti. Protestolar sonrası kulüp teklifini geri çekti.Göztepe’nin teknik direktörü Hüseyin Kalpar’ın istifasının ardından, Özat’ın yeni tekn

Göztepe’nin kadın taraftarlarından Özat’a geçit yok
Paylaş

GÖZTEPE’nin kadın taraftarları, kulübün “Kadınlar futboldan ne anlar” diyen Ümit Özat’a teknik direktörlük teklif etmesini protesto etti. Protestolar sonrası kulüp teklifini geri çekti.
Göztepe’nin teknik direktörü Hüseyin Kalpar’ın istifasının ardından, Özat’ın yeni teknik direktör olacağı haberleri Göztepe’nin kadın taraftar grubu Dişi GözGözler’i harekete geçirdi. İnternet üzerinden “Futbolda cinsiyet ayrımcılığı yapan Ümit Özat’a Hayır” kampanyası başlatan kadınlar, teknik bilgisi ve kişiliğinin Göztepe’ye yakışmadığını ifade ettikleri Özat’ı istemediklerini belirterek, “Kombineleri iade ederiz” dedi.
Bunun üzerine kulüpten gelen açıklamada Özat’la anlaşma yapılmadığı, sadece adaylar arasında olduğunu söylendi.
Ayrıca Konak Belediye Spor Kulübü ve İzmir Konak CHP Kadın Kolları Yönetim Kurulu, Özat’ı 3 Kasım cumartesi günü Gürsel Aksel Stadı’nda Konak Belediyespor ve Trabzon İdman Ocağı oynanacak olan kadın futbol maçına davet etti. “Kendisine uçak bileti ve konaklama masraflarını karşılayacağımızı taahhüt ettik. Gelip maçımızı izlesin ve kadınların futboldan ne kadar anladığını görsün” dedi.
Özat da yaptığı açıklamayla Göztepe’ye gitmeyeceğini açıkladı. (BİA)

ÖNCEKİ HABER

‘Kavga iddiaları hayal ürünü’

SONRAKİ HABER

Alex’e görkemli karşılama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...