25 Ağustos 2019 08:23

Buca'da tek adam rejimine karşı ortak mücadeleyi yükseltme çağrısı

Buca’da “Demokrasi için halk buluşması” adıyla düzenlenen forumda ortak mücadelenin yükseltilmesi vurgusu öne çıktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Buca’da Emek ve Demokrasi Güçleri “Demokrasi için halk buluşması” forumu düzenledi. Forumda söz alan konuşmacılar kayyumlara, hak gasplarına, kadın cinayetlerine ve çevrenin korunması mücadelesinin daha geniş kesimlerle ortaklaştırılarak yükseltilmesinin önemi vurgulandı.

Dün Çamlıkule Belediye Kültür Merkezi’nde yapılan foruma Buca Emek ve Demokrasi Güçleri bileşenlerinin yanı sıra HDP, CHP, EMEP, SYKP, HDK yönetici ve üyeleriyle Barış Anneleri ellerinde “İrademe dokunma”, “Direne direne kazanacağız” yazılı dövizlerle katıldılar.

“KAYYUMLAR SADECE KÜRTLERİN SORUNU DEĞİL”

Forumda söz alan konuşmacılar, siyasi iktidarın ve tek adam rejiminin 31 Mart ve 23 Haziran seçim yenilgisinin ardından çöküşe doğru geçtiğini, özellikle dış politikada oluşan çözümsüzlük ve tıkanmanın iktidarı sıkıştırdığını ifade ettiler. Bu sıkışmanın sonucunda siyasi iktidarın içeride baskıyı daha da arttırarak, karşısında oluşan muhalefet güçlerini parçalayarak etkisiz kılmak için Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyeleri’ne kayyım atadığını belirttiler. Üç ile kayyum atanmasının sadece Kürtlerin sorunu olmadığı bunun tüm Türkiye halklarının sorunu olduğu vurgulanarak halkın bu konuda doğru bilgilendirilmesi için demokrasiden yana tüm kesimlerin ortak mücadelesinin acil bir görev olduğu ifade edildi. AKP-MHP bloğu ve siyasi iktidarın politik, ekonomik ve çevreyle ilgili saldırılarına dur deme zamanının geldiği vurgulandı.

“TÜRKİYE ÇIKMAZA SÜRÜKLENİYOR”

TİHV Yöneticisi Coşkun Üsterci’nin yönettiği foruma HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu da katılarak bir konuşma yaptı. Yerel seçimlerde aldığı yenilginin siyasi iktidarın kimyasının bozduğunu belirten Katırcıoğlu, “Büyük şehirlerdeki seçimleri kaybetmenin kendi sonları olduğunu düşünerek bunu engellemeye çalışıyor. Kayyum atıyor. Kayyum sadece Kürtlere atanmıyor toplumun tüm kesimlerine atanıyor. Tek adam rejimi giderek faşizan bir rejim halini alıyor, parlamentonun etkinliği kaldırılıyor. Türkiye büyük bir çıkmaza doğru sürükleniyor. Gerçek anlamda bir demokrasinin yaratılabilmesi için bir araya gelmenin önemli olduğunu çığlığımızı artarak büyüyeceğini düşünüyorum” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Soçi anlaşması çöktü, Astana kırılma noktasında

SONRAKİ HABER

Bulut tabanlı oyun platformu Stadia’ya gelecek oyunlar duyurulmaya devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...