24 Ağustos 2019 18:07
Son Güncellenme Tarihi: 24 Ağustos 2019 18:18

Bir günde 8 kentte 9 ayrı noktada orman ve makilikler yandı

Edirne, Kütahya, İzmir, Uşak, Antalya, Tarsus, Osmaniye ve Tekirdağ’da 9 ayrı noktada orman ve makilik alanda yangınlar çıktı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Türkiye’nin dört bir yanından orman ve makilik yangınları haberi geldi. Edirne’den Antalya’ya, Osmaniye’den izmir’e 8 ayrı kentte 9 ayrı noktada yangınlar çıktı.

EDİRNE'DE ORMAN YANGINI

Edirne'nin Keşan ilçesinde ormanlık alanda yangın çıktı.

Yeşilköy ve Beyköy köyleri arasındaki mevkide henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangının kontrol altına alınabilmesi için bölgeye ekipler sevk edildi.

Keşan Orman İşletme Şefliği ekipleri, yangına arazöz, iş makineleri ve yangın söndürme araçlarıyla müdahale ediyor.

Söndürme çalışmalarına 4 helikopterin yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 200 personel, 20 iş makinası ve çevre il ve ilçelerden ekipler de destek veriyor.

Yangın, Yeşilköy ve Beyköy köyleri ile Saros Körfezi'nin Erikli ve Mecidiye sahillerine 5 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Rüzgarın yön değiştirmesi bazen müdahaleyi zorlaştırıyor, yer yer ilerlemelere sebebiyet veriyor. Kozalakların sıçraması neticesinde yeni yangınlar çıkıyor. Helikopterlerimiz şu anda müdahalelerini devam ettiriyor. Bölge Müdürümüz ve Orman Genel Müdürümüz de şu anda yangın bölgesinde” dedi.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de helikopterle yangın olan alanda incelemelerde bulundu.

KÜTAHYA'DA ORMAN YANGINI

Kütahya'nın Gediz ilçesinde de orman yangını çıktı. Saruhanlar köyü yakınında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangına Orman Bölge Müdürlüğü ile Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

Vali Ömer Toraman, 8 hektarda etkili olan yangının kontrol altına alındığını belirtti. Vali Toraman, ekiplerin soğutma çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

İZMİR'DE MAKİLİK YANGINI

İzmir'in Beydağ ilçesindeki Adaküre Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle makilik alanda yangın çıktı.

Kısa sürede kestane ve incir ağaçlarının bulunduğu bölgeye sıçrayan alevlere, Orman Bölge Müdürlüğüne ait 3 helikopter ve çok sayıda arazözle müdahale edildi.

İlçe belediyesi itfaiyesinin de desteğiyle yangın, kısa sürede kontrol altına alındı.

Mahalle Muhtarı Avni Çolak, kestane ve incirliklerin hasar gördüğü yangının büyümeden kontrol altına alınmasının sevindirici olduğunu söyledi.

UŞAK'TA ORMAN YANGINI

Uşak'ın Banaz ilçesine bağlı Hasanköy sınırları içinde bulunan Gebelidere mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere 5 helikopter, Uşak Orman İşletme Şefliğine bağlı 20 arazöz, 3 dozer ve çevre ilçelerdeki belediyelerden itfaiye ekipleri müdahale etti.

Kontrol altına alınan yangında 5 hektar ormanlık alanın hasar gördüğü belirtildi.

ANTALYA'DA 2 AYRI NOKTADA YANGIN

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yangın çıktı. Yangında 3 dönümlük makilik alan ve nar bahçesi zarar gördü.

Cumhuriyet Mahallesi Karadağ mevkisinde makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle alevler, yakınındaki nar bahçesine sıçardı.

Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğüne ait 2 acil müdahale aracı, 4 arazöz, 2 su tankeri ve işçilerle yangına müdahale edildi.

Evlere sıçramadan yaklaşık bir saatte kontrol altına alınan yangında, 3 dönüm makilik alan ve nar bahçesi zarar gördü.

Antalya-Kumluca kara yolunun 8. kilometresinde de Beşikçi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangına, Kumluca Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 7 arazöz ve Antalya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri müdahale etti.

Ekiplerin müdahalesi sonucu rüzgara rağmen yaklaşık bir saatte kontrol altına alınan yangında, bir hektar ormanlık alan zarar gördü.

Soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

TARSUS'TA ORMAN YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Mersin’in Tarsus ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü.

Boğazpınar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına helikopter ve arazözlerle müdahale edildi.

Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin de yer aldığı çalışmada alevler kısa sürede söndürüldü.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

OSMANİYE’DE ORMAN YANGINI

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde çıkan yangında yaklaşık 1,5 hektarlık maki ve kızılçam ormanı zarar gördü.

Kısa sürede büyüyen yangına, Osmaniye, Kadirli ve Dörtyol’dan gelen Orman İşletmelerine bağlı ekipler ile Düziçi Belediyesi itfaiye ekiplerinden 100 personel müdahale etti.

Kontrol altına alınan yangın yaklaşık 1,5 hektarlık maki ve kızılçam ormanına zarar verdi.

Ekiplerinin soğutma çalışmaları sürüyor.

TEKİRDAĞ'DA YANGIN

Tekirdağ-İstanbul yolundaki Beyazköy mevkisinde, yüksek gerilim hattından kopan teller nedeniyle otluk alanda yangın çıktı.

Tatil sitelerinin bulunduğu alanda çıkan yangına bölgedeki vatandaşlar, hortumla su tutarak müdahale etti.

Polis ve jandarma ekipleri de yolda güvenlik önlemi alarak trafik akışını tek şeritten sağladı.

İhbar üzerine olay yerine gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında, bazı noktalarında ağaçların da bulunduğu 5 dönüm otluk alan zarar gördü.

Tatil sitelerinde kalan Halil Balkan, gazetecilere, yangın nedeniyle tedirgin olduklarını belirterek, "Evimde oturuyordum, bir anda alevlerin çıktığını gördük. Bir baktım alevler bizim siteye doğru gelmeye başladı. Site sakinleri olarak yangına müdahale etmeye çalıştık. Hortumlarla kendi imkanlarımızla söndürmeye çalıştık. Sonra itfaiye ekipleri geldi. Yangını söndürmeye çalışan herkese teşekkür ediyorum” dedi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: CHP'li belediye başkanları gerçek yüzlerini gösterdiler

SONRAKİ HABER

Osman Hamdi Bey resimlerine x-ışını düşerse

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...