23 Ağustos 2019 20:45

Malatya'da “103 Korkmaz Barış Elçilerimizi Anıyoruz” şiarıyla bir araya gelindi

Emek Partisi GYK üyesi Korkmaz Tedik “103 Korkmaz Barış Elçilerimizi Anıyoruz” şiarıyla Ören’de anıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Berfin GÜLER
Malatya

10 Ekim 2015’te Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Emek Partisi GYK üyesi Korkmaz Tedik “103 Korkmaz Barış Elçilerimizi Anıyoruz” şiarıyla Ören’de anıldı. Anmaya 10 Ekim Aileleri, siyasi parti ve kurum temsilcileriyle Ören halkı katıldı. Anmada 10 Ekim Aileleri, futbol turnuvasında birinci olan takıma kitap hediye etti.

Korkmaz Tedik’in babası Erdoğan Tedik Ören’de yapılan voleybol turnuvası, Korkmaz Tedik adına kurulan kütüphane ve futbol turnuvası için Ören gençlerine teşekkürlerini iletti.

“ANNE BABA MİTİNGE MUTLAKA GELMELİSİNİZ BARIŞ’A GİDECEĞİZ”

“Suriye ve Ortadoğu’yu kana bulayan emperyalist barbarlığa ve onun yeni Osmanlıcı hayalleri ile süslenmiş savaş ve sömürü politikalarına karşı koymak, Kürt halkına baskı ve şiddetin son bulacağı umudu, halkların kardeşleşmesi ve ortak geleceği için mücadele etmesi için neşe içindeydik. Emperyalizmin ve işbirlikçi gericilerin bildiğimiz bütün alçak saldırıları Diyarbakır’da Suruç’ta başlayan bir sürecin yeni bir formuna bürünmemeliydi. Barbarlığa bir kişi bile teslim etmemeliydik” diyen Tedik, “‘Anne baba mitinge mutlaka gelmelisiniz barışa gideceğiz’ dedi oğlumuz Korkmaz. Milyonların barış çağrısını yükseltmek için bir araya gelen emekçiler henüz Ankara Garı önünde toplanma noktasında birbirine gülümserken ve halaylarla buluşurken ard arda patlayan iki gümbürtü duyduk. Gördüklerimiz olmasa bu iki düşman gümbürtünün Korkmaz’ı da bütün canları da elimizden aldığına inanmazdık” ifadelerini kullandı.

Tedik, “Bizler korkuyu Suruç’ta, Ankara Garı’nda, Roboski’de bıraktık; korkmuyoruz. Ne kadar baskı zulüm olursa olsun biz korkmuyoruz” dedi.

“ONLARIN DÜŞÜ BİZİM DÜŞÜMÜZ”

Katliamda hayatını kaybeden Metin Peşmen’in yengesi Seher Peşmen, “Metin’i kaybettiğimiz zaman Metin Tarsus PSAKD yöneticisiydi ve PSAKD’nin de kuruluşunda yer aldı. Ankara’ya gitmeden önce sık sık görüşüyorduk Metin’le. O dönem Sur, Cizre ve Silopi’de yaşananlara çok üzülmüştü. Barış mitingi için gitmişti Ankara’ya” dedi.

Peşme, “Umutlar toprakta yeşerdi, onları topraktan toplamaya başlıyoruz. Biz korkmadık onlar bizi korkutacağını sandılar ama biz binlerce yüz binlerce hâlâ ayaktayız, bakın şu salon doldu. Onların düşü bizim düşümüz. Bu göz gördüğü sürece onları unutmayacağız, unutturmayacağız” diyerek duygularını ifade etti.

ÖDP adına konuşan Ali Amanat “Bu ülke kuruluş tarihinden bu yana hep katliamlara şahit olmuştur. Hala bu katliamlar devam etmekte ve biz bu katliamlarda hep mağdur olduk. Bugün kayyumlara karşı yapılan basın açıklamalarına nasıl saldırdıklarını görüyoruz. Ancak mücadelemiz devam edecek” dedi.

Emek Partisi GYK Üyesi Umut Yeğin, “O gün o patlamaları gerçekleştiren barbar teröristler bugün yine Ortadoğu’da ne yazık ki Türkiye’de tek adam rejiminin milisleri ile el ele yine aynı Fırat’ın doğusunda İdlib’te, IŞİD çeteleri ile yine ortaklaşa eylemlerini sürdürüyorlar. Aslında o dönemden bu döneme baktığımızda ülkenin dış politikasında içeride elini güçlendirmek üzere sürdürdüğü hamleler değişmedi” ifadelerini kullandı.

“YAS DEĞİL, MÜCADELEYİ DAHA İLERİ TAŞIMA GÜNÜDÜR”

Sözlerine Korkmaz Tedik’in sözünü hatırlatarak devam eden Yeğin, “10 Ekim’den öğrenmemiz gereken, hatırlamamız gereken en önemli şey ülkeye barışı getirecek olan da özgürlüğü getirecek olan da bu ülkenin emek demokrasi güçleri ve devrimcileridir. Bugünler bizim için yas değil, mücadeleyi daha ileri taşıma günüdür. Korkmaz’ın, Şebnem’in, Ali Deniz’in ve diğer bütün arkadaşlarımızın ve yoldaşlarımızın barış için sınıfsız bir toplum için verdiği mücadele, bir gün mutlaka kazanılacaktır” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Cezayir'de ‘Buteflika’ protestoları 27. haftada da sürdü

SONRAKİ HABER

Menemen Sevgi Yolu ve Uğur Mumcu Heykeli açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...