23 Ağustos 2019 18:39

Cezayir'de ‘Buteflika’ protestoları 27. haftada da sürdü

Cezayir’de Abdulaziz Buteflika'yı nisan ayında istifaya götüren kitlesel halk protestoları 27'nci haftasında da binlerce kişinin katılımıyla devam etti.

Fotoğraf: Farouk Batiche/AA

Paylaş

Cezayir'in birçok kentinde eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika döneminde görev yapan ve “Buteflika rejimi temsilcileri” olarak adlandırılan isimlerin yönetimden uzaklaştırılması talebiyle düzenlenen eylemlere 27. haftada da devam edildi.

Başta başkent Cezayir olmak üzere Konstantin, Tizi Vuzu, Buyra, Vahran, Musteganim gibi kentlerde kitlesel eylemler düzenlendi.

Protestolarda Ulusal Diyalog Komitesi de eleştiri oklarının hedefi oldu. Ulusal Diyalog Komitesi'nin Buteflika rejiminin bir uzantısı olduğunu vurgulayan Cezayirliler, komiteyi sloganlarla protesto etti.

Cezayir'de ordunun ‘uyarıları’ sonucu 20 yıldır yönetimde bulunan Buteflika'nın 2 Nisan'da istifasını açıklamasına rağmen protestolar hâlâ devam ediyor. Cezayirliler, Buteflika'nın çevresinde kümelenmiş siyaset, bürokrasi, ordu ve iş dünyasından yolsuzluğa bulaşanların görevden alınmasını ve bu kişilerden yargı önünde hesap sorulmasını istiyor. (Cezayir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan 'yeni parti' çıkışı: Ayrılanların esamesi okunmadı

SONRAKİ HABER

Malatya'da “103 Korkmaz Barış Elçilerimizi Anıyoruz” şiarıyla bir araya gelindi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...