23 Ağustos 2019 17:22

Erdoğan’dan belgesiz ‘kayyum’ savunması: Teröriste hizmet ediyorsa...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP'li belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyum atanmasına ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Ankara'da subay ve astsubaylar mezuniyet töreninde konuşan Erdoğan, haklarında herhangi bir yargı kararı ya da belge bulunmayan belediye başkanları için “Bunların yaptığı siyaset değildir. Bir belediye başkanının görevi şehre, halka hizmettir. Eğer teröristlere hizmet ediyorsa, şehit yavrularımızın ailelerini belediyenin kapısının önüne koyuyorsa, biz de onu kapının önüne koyarız” dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından önce çıkanlar şöyle:

“Türkiye vatandaşlarından şehitler verirken, kendi konforlu dünyalarından bize ahkam kesenlerin sözüne göre hareket edecek değiliz.

İspanya'dan Fransa'ya kadar benzer işlemler yapılırken sesleri çıkmayanlar, konu Türkiye olunca ortalığı ayağa kaldırıyorlar. Bu tavır, söz konusu çevrelerin demokratlıklarından değil, ülkemize olan husumetlerindendir.

Ülkemizin güvenlik öncelikleri neyi gerektiriyorsa milletimizin geleceği için hangi adımı atmamız icap ediyorsa ona göre davrandık, ona göre davranacağız. Eğer S-400 almamız gerekiyorsa onun için aldık.

Bu milletin alın terinden artırarak vermiş olduğu vergilerle kendilerine gelen parayı halka değil de Kandil'e gönderenlere biz seyirci kalamayız.

Kim ki terörle el ele olursa milletin bize verdiği yetkiyi yasalar içerisinde sonuna kadar koruyacağız. Çünkü bunların yaptığı siyaset değildir. Bir belediye başkanının görevi şehre, halka hizmettir. Eğer teröristlere hizmet ediyorsa, şehit yavrularımızın ailelerini belediyenin kapısının önüne koyuyorsa, biz de onu kapının önüne koyarız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

"Hükümet, BASK örneği üzerinden manipülasyon yapıyor"

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan 'yeni parti' çıkışı: Ayrılanların esamesi okunmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...