23 Ağustos 2019 16:21

Belediye İş İzmir Şubeleri #izmirküllerindendoğacak kampanyası için çağrı yaptı

Belediye İş İzmir Şubeleri, #izmirküllerindendoğacak kampanyasına destek vereceklerini açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Belediye İş İzmir Şubeleri Karabağlar Tırazlı'da yanan orman bölgesinde basın açıklaması geçekleştirdi. Basın açıklamasını Belediye İş İzmir 3 No'lu Şube Başkanı Murat Karakuş okudu.

İzmir’imizde üç gün süren orman yangını sonucu, 5000 hektarlık bir alanda doğal yaşam yok olduğunu ifade eden Karakuş, "Ormanda yaşayan börtü böceği, uçamayan kuşları, kaçamayan kaplumbağaları çaresizce yok olan nice canlıları gördük, yüreğimiz yandı. Lafa gelince mangalda kül bırakmayan iktidarın, orman yangınlarına müdahale konusundaki acizliği, koordinasyonsuzluğu daha fazla orman alanının yok almasına yol açtı" dedi.

"SORUMLULUK MAKAMINDA OLANLARIN ACİZLİĞİNİ KABUL ETMİYORUZ"

Orman yangıları sırasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin "Yangın söndürme uçakları eskidiği için personel kullanmak istemiyor" cümlesini hatırlatan Karakuş, "Yaşadığımız bu felakette gördük ki bir ülkenin itibarı, geçilmeyen köprülerle, gidilmeyen yollarla, yapılan saraylarla ve uçak filolarıyla değil, vatanına ve vatandaşının başına gelebilecek her türlü felakete karşı hazırlıklı olmasıyla ölçülüyor" diye konuştu.

Belediye İş üyeleri olarak sorumluluk makamında olanların acizliğini kabul etmediklerini dile getiren Karakuş, "Belediye-İş üyeleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer tarafından gündeme getirilen #izmirküllerindendoğacak kampanyasına, eşleriyle, çocuklarıyla destek vermekte, İzmir'in küllerinden yeniden doğması için var gücüyle çalışmakta kararlıdır" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

“Adaların afet durumunda öncelikle kendini savunabilmesi gerekiyor”

SONRAKİ HABER

"Hükümet, BASK örneği üzerinden manipülasyon yapıyor"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...