23 Ağustos 2019 15:37
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2019 16:16

CHP’ye parti içinden ‘kayyum’ çağrısı

CHP merkez yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanlarından oluşan Özgürlükçü Sol Grubu, kayyumlara karşı CHP’yi inisiyatif almaya çağırdı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

CHP içinde geçmişte görev yapmış ve halen görev yapan MYK üyesi, Milletvekili, PM Üyesi, YDK üyesi, belediye başkanı siyasetçiler ile akademisyenlerden oluşan Özgürlükçü Sol Grubu da kayyumlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Hukuksuzluğa ve adaletsizliğe karşı çıkıyoruz. Kayyum atamaları bizim için yok hükmündedir. Bu adaletsiz uygulamaya tepkisini barışçıl yollarla gösteren sivil halka emniyet güçleri tarafından yapılan şiddeti ve kötü muameleyi kınıyoruz. Başta Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere tüm muhalefet partileri ve demokratik örgütler, sivil toplum temsilcileri ve demokrasiye inanmış bireyler net ve yüksek bir tonla eşitliği, hak hukuk ve adaleti savunmalı ve Diyarbakır, Mardin ve Van Belediye Başkanları ile dayanışmayı kuvvetlendirmelidir. Büyük bedeller ödeyerek kurmaya çalıştığımız toplumsal barış ve dayanışmamızın bozulmasına ve geleceğimizin elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz.”

Öte yandan Muharrem İnce, "Milletin iradesi ve seçim sonuçları yok sayılarak hukuka aykırı siyasi bir kararla görevden uzaklaştırılan seçilmiş Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Türk’ü 26.08.2019 tarihinde saat 14.30’da Mardin’de arkadaşlarımızla birlikte ziyaret edeceğiz" mesajı paylaştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adanalı işçiler: Kayyum atamalarının gerekçesi inandırıcı değil

SONRAKİ HABER

“Adaların afet durumunda öncelikle kendini savunabilmesi gerekiyor”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...