23 Ağustos 2019 14:51

CHP’li Gürsel Tekin Meclise ‘borç silme’ teklifi verdi

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, vatandaşın ödenemez durumda olan kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarının silinmesi ve sicil affı getirilmesi yönünde kanun teklifi verdi.

Fotoğraf: Alparslan Çınar/DHA

Paylaş

Vatandaşın kaderinin finans kuruluşlarının iki dudağı arasına bırakılamaması gerektiğini vurgulayan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, meclise borç silme için düzenleme çağrısı yaptı.

“Gelin, Meclis açılır açılmaz yaşadığımız ve yaşamaya devam edeceğimiz ekonomik krizin etkilerini azaltmak ve vatandaşımızı korumak adına, ödenemez duruma gelen kredi kartları ve tüketici kredilerinin tüm faiz ve diğer borçlarını silelim. İcra takibi başlatılmış ve başlatılacak olan tüm davaları ortadan kaldıralım. Vatandaşa sicil affı getirerek, temiz bir sayfanın açılmasını sağlayalım.”

Konu hakkında TBMM’ye kanun teklifi veren Tekin, teklif gerekçesinde; “Ülkemizdeki ekonomik kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. Başkasına kefil olma, askerlik, işsiz kalma, evlilik gibi nedenlerle aldığı krediyi, kart taksitini ödeyemeyen milyonlarca asgari ücretli, öğrenci, emekli, nakit sorunu yaşıyor. Buna bağlı olarak milyonlarca kişinin de gecikmiş sorunlu kredi ve kredi kartı borcu bulunuyor. Dağılan aileler, intihar eden gençler, bozulan sosyal yaşamlar, gittikçe yoksullaşan ve temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan tüketiciler, toplumun kanayan yarası haline dönüştü” dedi.

4 MİLYON KİŞİ İCRALIK

Son beş yıl içerisin de icraya verilen ve borcu halen devam eden vatandaş sayısının dört milyonu aştığına dikkat çeken Tekin, vatandaşa destek olunması gerektiğini söyledi. Ekonominin canlanması için sicil afları ve teşviklerin vatandaşa tanınmadığını belirten Tekin, “Oysa Anayasanın 172. maddesi devlete tüketicinin korunması ve kollanması görevini vermiştir” dedi. Tekin teklife tüm siyasi partilerden destek beklediğini ifade etti. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Vatan Caddesi 30 Ağustos Zafer Bayramı provası için ulaşıma kapatıldı

SONRAKİ HABER

DİSK/Genel-İş: Koparıldığımız işyerlerinde yeniden örgütleneceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...