23 Ağustos 2019 13:59

AKP Sözcüsü Çelik: Hükümetin vazifelerinin çok ötesinde bir durum

Emine Bulut cinayetine ilişkin konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, yaşanan olayın hükümeti aştığını söyledi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı devam ederken, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Emine Bulut cinayetine ilişkin konuşan Çelik, “Burada sadece siyaset kurumunun, sadece Hükümetin alanına giren vazifelerinin çok ötesinde bir durumla karşı karşıyayız” iddiasında bulundu.

Açıklamasıyla hükümetin sorumluluğunu yok sayan Çelik’e göre suçlu da cinayeti videoya alan kişi:

“Emine Bulut'un hayatını bu şekilde kaybetmesi kadar, bu şekilde hayatını kaybederken ona yardım etmek yerine birilerinin görüntü alma telaşına düşmesi, seyirci olması bunu çok çaplı olarak ele almamız gerektiğini gösteriyor. Orada bir insanın hayatını kaybederken, birileri ona yardım etmek yerine görüntü alma işiyle uğraşmak gibi bir duruma nasıl düşüyor? Bu topyekun değerlendirilmesi gereken bir konu.”

‘AHLAKİ’ HASSASİYET!

Kadın cinayetlerini önlemede yasal düzenlemelerin ötesinde ‘ahlaki’ hassasiyetler oluşturulması gerektiğini söyleyen Çelik, bu hassasiyetler için de yine aile kurumunu işaret etti:

“İlk eğitimden başlayarak, yüksek düzeyde aile içerisinden başlayarak toplumun her aşamasında bir konu haline getirilmesi gerekiyor. Üzerimize düşen ne varsa, şimdiye kadar önümüze gelen ne konu varsa bu konuları hassasiyetle yerine getirdik. Birbirine parmak sallayarak, onu bunu suçlu ilan ederek çözülmüyor.”

KONGRE SÜRECİ 7 EKİM'DE BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce AKP kongresiyle ilgili açıklama yaptığını hatırlatan Ömer Çelik, 7'nci Olağan Kongre süreciyle ilgili MKYK'nin karar aldığını aktardı. Çelik, "7'nci Olağan Kongre sürecimiz 7 Ekim 2019 itibarıyla başlayacak." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bitkiler de varlar, o halde düşünüyor olabilirler

SONRAKİ HABER

Vatan Caddesi 30 Ağustos Zafer Bayramı provası için ulaşıma kapatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...