23 Ağustos 2019 13:17

İşçilerin alınteriyle kurulan Dışkapı Çocuk Hastanesi kapatıldı

Ankara'da Dışkapı Çocuk Hastanesi kapatıldı. Hastane önünde Hastanemi Kapatma Platformu açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara’da Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılmasının ardından kapatılan hastanelere Dışkapı Çocuk Hastanesi de eklendi. Hastane önünde Hastanemi Kapatma Platformu adına açıklama yapan SES Ankara Şube Başkanı Hüsnü Yıldırım, SSK Dışkapı Hastanesi’nin 1974 yılında işçilerin alınteriyle kurulduğunu hatırlattı.

Dışkapı Çocuk Hastanesi önünde açıklama yapan Hastanemi Kapatma Platformu adına SES Ankara Şube Eş Başkanı Hüsnü Yıldırım, çabalara rağmen hastanenin kapanmasını engelleyemediklerini ve büyük üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.  SSK Dışkapı Hastanesi’nin işçilerin alınterlerinden aktarılan fonlarla işçilere hizmet etmek için 1974 yılında kurulduğunu hatırlatan Yıldırım,  “Ne ironidir ki işçinin alınterinden beslenen, onların emeğini adeta semirerek sermayelerine sermaye katan Cengizler, Limaklar gibi şirketlerin ortak olarak yaptırdığı Şehir Hastanelerine yarın taşınacak” dedi. Yıldırım, hastanede bugüne kadar hizmet üreten tüm sağlık emekçilerine teşekkür etti.  

"ÇOCUĞUMUZ ATEŞLENDİĞİNDE HASTANENİN YAKIN OLMASINI İSTERİZ"

Hastanenin 45 yıldır çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında hizmet verdiğini belirten Yıldırım, diğer yandan sağlıkta dönüşüm sürecine, kamusal hizmet anlayışının değişimlerine tanıklık ettiğini söyledi. Sağlık hizmetine ihtiyaç duyulduğunda herkesin en yakın hastane, en iyi hekim, nitelikli sağlık hizmeti arayışına girdiğini belirten Yıldırım, “Çocuğumuzun havale geçirdiğinde koşacak mesafede hastane olmasını, gece ateşlediğinde iki adım ötede hastane olduğunu bildiğiniz için rahatladığınızı, bacağı kırılan çocuğunuzu götürdüğünüzde en kısa sürede ve mesafede muayene olabilmeyi, tahlil tetkiklerinizi geciktirmeksizin yaptırabilmeyi istersiniz, bugüne kadar bu hastanede aldığınız hizmet gibi, kamusal hizmet anlayışı budur” dedi.

"19 HİZMETİ TAŞERON FİRMA VERECEK"

 Bilkent Şehir Hastanesi’nde yeni bir hizmet anlayışıyla karşılaşılacağını kaydeden Yıldırım, şehir hastanesinin kamu özel ortaklığı kapsamında kurulduğuna dikkat çekti. Yıldırım,  “Halkını hasta etmemesi gereken Sağlık Bakanlığı ortaklara yüzde 70 hasta yatak doluluk garantisi vermektedir. 19 hizmet taşeron firmalarca verilecektir. Görüntüleme, laboratuvar gibi hizmetler özel sektör tarafından yerine getirilecektir” dedi. Yıldırım, hastanede çalışan ve kadroya geçen taşeron işçilerden temizlik ve güvenlik personelinin başka yerlerde görevlendirildiğini ve yemekhane çalışanlarının çoğunun işsiz kalacağını söyledi. 3 bin 500 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi’nde 7/24 saat açık bir tane kreşin çalışanlara hak görülmediğini kaydeden Yıldırım, çalışanların artan ulaşım maliyetlerinin görmezden gelindiğini, ücretsiz servisin çok görüldüğünü ifade etti. Yıldırım, “Çalışanlar kamu hizmetini özel sektör için yetersiz elemanla uygularken yaşayacakları mobbing, iş yükü artışı, mekânsal büyüklükten dolayı harcayacakları efor artışı verimliliklerine engel olacak ve nitelikli sağlık hizmeti vermelerini engelleyecektir” diye konuştu.

ŞEHİR HASTANESİNE İLİŞKİN KAYGILAR

 Yıldırım, hastanenin tüm cihaz ve tıbbi sarf malzemelerinin de taşındığına ilişkin iddiaları da dikkat çekti. Herkesin sağlık hizmetini hakkaniyete uygun, adil, ücretsiz alması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, şehir hastanelerinde etkili, hakkaniyetli bir sağlık hizmeti verilmeyeceğine dair kaygılarını paylaştı. Kapatılan hastanelerinin durumunun ne olacağı ve şehir hastanesine harcanan bütçenin de sır gibi saklandığını kaydeden Yıldırım, “Sermayenin emekçinin alınteriyle cilaladığı bu devasa yapıların cilalarının kısa sürede döküleceğine, ışıltının altında yatan gerçek niyetin çok kısa sürede görüleceğine inanıyoruz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te hasta bakıcıların ‘bütçe kesintisi’ isyanı: 6 kentte eylemler yapıldı

SONRAKİ HABER

Bayraklı Belediye Başkanı’nın makam odasında dinleme cihazı bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...