23 Ağustos 2019 11:43

HDP'den Soylu’ya soru: "Kayyumdan hediye aldın mı?"

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya "Kayyumlardan yüz binlerce liralık hediye aldın mı?” diye sordu.   

Fotoğraf: DHA

Paylaş

HDP Sözcüsü Günay Kubilay, Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerine kayyum atanmasına ilişkin HDP Genel Merkezinde açıklama yaptı. "Soylu’ya biri 40 bin, diğeri 42 bin liralık iki kez hediye faturasının olduğunu dile getiren Kubilay, Bakan Soylu'ya "Kayyumlardan yüz binlerce liralık hediye aldın mı?​” diye sordu.

Kayyumlara karşı yapılan eylemlerde polisin saldırısına tepki gösteren Kubilay, “Polis bu pervasız ve öldüresiye saldırı yetkisini ve cesaretini kimden alıyor? Bunun peşini bırakmayacağız” dedi.

Kayyumlara karşı dayanışmayı büyütme zamanı olduğunu ifade eden Kubilay, iktidarın toplumsal desteğini yitirdiğini kaydetti. Kayyum darbesini seçimden önce planlandığına vurgu yapan Kubilay, Diyarbakır’la ilgili belgeyi paylaşarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çağrı yaparak, “Belediye eş başkanlarımızı ne ile suçluyorsunuz? Somut delilin nedir? Tüm Türkiye kamuoyu önünde demagoji yapmadan, yalana başvurmadan hukuki gerekçelerini açıkla başkanlarımız ne ile suçlanıyor. Somut, hukuki bir açıklama istiyoruz” dedi.

KUBİLAY, 82 BİN LİRALIK "HEDİYEYİ" SORDU

Kayyum döneminde belediyelerdeki yolsuzluk iddialarını hatırlatan Kubilay, şunları söyledi: “Bakınız geçen günlerde Mardin Eş Başkanımız Ahmet Türk açıkladı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 136 bin 944 lira, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya biri 40 bin, diğeri 42 bin liralık iki kez hediye faturasının olduğunu söyledi. Bu faturalar var, iftira değil, yalan değil faturalar görülebilir. Dün bu konu ile ilgili bu konuyla ilgili Eş Genel Başkanımız Sezai Temelli, Süleyman Soylu’ya bir sordu ama bir cevap gelmedi. Bir kez daha soruyoruz: Kayyımlardan yüz binlerce liralık hediye aldınız mı, almadınız mı? Almadıysanız Cumhurbaşkanı’na, bakanlara verilen yüz binlerce liralık hediye faturaları neyin nesidir? Sizden cevap bekliyoruz. Aldıysanız rüşvetçisiniz. Almadıysanız kayyımlarınız büyük bir yolsuzluk çukurundalar. Bunu kamuoyunun bilmesinde fayda var.”

Belediye başkanlarının görevlerine iade etme çağrısı yapan Kubilay, “Bedia Özgökçe Ertan, Ahmet Türk ve Adnan Selçuk Mızraklı hala seçilmiş meşru belediye eş başkanlarımızdır” dedi. 
(AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya vatandaşı 62 kişi Türkiye’deki cezaevlerinde tutuluyor

SONRAKİ HABER

İzmir’deki orman yangınının söndürülmemesinin nedeni uçuş garantisi mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...