23 Ağustos 2019 11:12
Son Güncellenme Tarihi: 23 Ağustos 2019 14:22

SANA: Hama kırsalı kuşatma altında

Suriye devlet ajansı SANA, Suriye ordusunun Han Şeyhun'un ardından Hama ili çevresindeki bölgeleri de kontrol altına aldığını duyurdu.

Suriye'deki çatışma döneminden bir kare. Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hama kırsalında bulunan Latamina, Latmin, M'aerkaba, Kafar, Zite ve Lahaya kasabalarının Suriye ordusunun kontrolüne geçtiği iddia edildi. İddia Suriye devlet Ajansı SANA'da yer aldı. Devlet televizyonu El İkhbariya ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Morek kasabasındaki Türk askeri gözlem noktasının etrafının da kuşatıldığını ifade etti.

Askeri stratejist Metin Gürcan da Esad güçleri Üssün kuzey batısından Morek'e doğru ilerlemeye çalışıyor. Çatışmalar 8 No'lu üssümüze doğru kayıyor” dedi.

Gazeteci Yaser Emre ise yerel haber ajanslarına dayandırdığı haberde Han Şeyhun’da Suriye ordusunun hakimiyet kurmasının Hama kırsalında bulunan Muhradah kentinde çanlar çalınarak kutlandığını ifade etti.

ABD SEVKİYAT ÜSLERE SEVKİYAT YAPTI

ABD, Suriye'de YPG’nin kontrolünde bulunan bölgedeki üslerine yaklaşık 60 tırla lojistik destek amaçlı yeni sevkiyat gerçekleştirdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde yaklaşık 60 tırlık konvoy, Suriye-Irak arasındaki Simelka sınır kapısından giriş yaptı.

Konvoyda prefabrik evler, beton bloklar ve uzun araçlar olduğu görüldü.

2015'ten bu yana IŞİD ile mücadelede YPG’ye destek veren ABD'nin Suriye'de halen 18 üs ve askeri noktada 2 bin civarı personeli bulunuyor.

ERDOĞAN, PUTİN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Suriye ordusunun İdlib'i kuşatması üzerine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştü. Erdoğan, Suriye ordusunun saldırılarının çözüm çabalarına zarar verdiğini ve Türkiye'nin milli güvenliği bakımından tehdide dönüştüğünü iddia etti.

PUTİN VE NETANYAHU DA SURİYE’Yİ GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Suriye konusuna ilişkin görüşme yaptı.

Kremlin basın servisinden yapılan açıklamada, Putin ile Netanyahu'nun telefonda görüştüğü ve görüşmede bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Açıklamada, “Uluslararası terörizm ile ortak mücadelede, Suriye konusunda Rusya-İsrail iş birliğinin sürdürülmesinde karşılıklı çıkarlar dile getirildi” ifadesi yer aldı.

Açıklamada, iki liderin, temasların sürdürülmesi konusunda anlaştığı aktarıldı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Yeni bir siyaset anlayışı inşa etmeye çalışıyoruz

SONRAKİ HABER

Samsun'da sağanak nedeniyle 2 kişi yaşamını yitirdi, hastaneyi su bastı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...