23 Ağustos 2019 10:27

Kayyum hazırlığı Mardin’de de seçimden bir gün sonra başlamış

Diyarbakır’dan sonra Mardin’de de kayyum hazırlığının seçimden bir gün sonra başladığı ortaya çıktı. Ahmet Türk: Belge, Süleyman Soylu’nun iddialarının “hikaye” olduğunu gösteriyor.

Fotoğraf. Evrensel

Paylaş

Cengiz Anıl BÖLÜKBAŞ
Diyarbakır

Diyarbakır’dan sonra Mardin’de de kayyum hazırlığının seçimin hemen ertesi günü (1 Nisan) başladığını ortaya koyan bir belge ortaya çıktı. Belgeyi Evrensel’e değerlendiren görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, “Bu belge şunu gösteriyor: İçişleri Bakanı’nın söylediği ‘Bunlar para aktarıyorlar’ ve ‘terör örgütleriyle irtibatlı’ gibi iddialar hikaye. Biz belediyeyi 14 Nisan’da devraldık. Oysa daha biz mazbatayı almadan 3 ile kayyum atanması yönünde İçişleri Bakanlığı’na böyle bir yazı gönderilmiş” dedi.

MARDİN’DE DE KAYYUM HAZIRLIĞI 1 NİSAN’DA BAŞLAMIŞ

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının yerine kayyum atamasına yönelik tepkiler devam ederken, Diyarbakır’da kayyum hazırlığının 1 Nisan 2019’da başladığını gösteren belgeden sonra bir belge de Mardin’den geldi. 

İçişleri Bakanlığı’nın “terör örgütüyle iltisak-irtibatı olduğu”, “terör örgütlerine destek verdikleri yönünde tespit ve deliller bulunduğu” iddiasıyla kayyum atadığı üç ilden biri olan Mardin’de de oylar sayılırken kayyum hazırlığının başladığını gösteren belgeyi Diyarbakır Barosu avukatlarından Cabbar Leygara sosyal medya hesabından paylaştı. 

“1 NİSAN’DA YAPACAKLARDI AMA İSTANBUL İÇİN ERTELEDİLER”

Konuyla ilgili Evrensel’e konuşan yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, belgelerle daha göreve başlamadan kayyumu getirmek istediklerinin açık bir şekilde ortaya çıktığını söyledi. Türk, “1 Nisan’da yukarıdan bir talimat var. 3 ilin valisi kayyum atanması için yazı yazmış. Bu bir tesadüf olamaz. 3 ilin valiliğinin böyle bir yazı yazmış olması bir hazırlığın göstergesidir. Görebildiğimiz kadarıyla 1 Nisan’da bir operasyon yapacaklardı. Ancak İstanbul seçimi belirsizliğini koruduğu için ertelediler. 
Yani bu şunu gösteriyor: İçişleri Bakanı’nın söylediği ‘Bunlar para aktarıyorlar’ ve ‘terör örgütleriyle irtibatlı’ gibi iddialar hikaye. Çünkü biz belediyeyi 14 Nisan’da devraldık. Oysa daha biz mazbatayı almadan 3 ile kayyum atanması yönünde İçişleri Bakanlığı’na böyle bir yazı gönderilmiş” diye konuştu.

DEMOKRATİK BİR GELECEK İÇİN ORTAKLAŞM ZAMANI

Türkiye’nin demokratikleşmesi için uğraştıklarının altını çizen Ahmet Türk, demokratik bir gelecek için ortaklaşma çağrısı yaptı: “İnsanların eşit, özgür ve adil bir yönetime kavuşması. Bizim derdimiz bir demokrasi mücadelesi. Biz her demokrasi mücadelesine destek verdik. Biz kim olduğuna bakmadan kim demokrasi mücadelesi veriyorsa onun yanında olmak gibi bir sorumluluğumuz var. Demokrasiye dair olan inancımızdan dolayı halka karşı bir sorumluluğumuz var. Meseleye böyle bakmak lazım. Bu ülkede artık demokratik bir gelecek için ortaklaşmanın zamanıdır. Çünkü bizi felakete götüren bir siyaset mantığıyla karşı karşıyayız. Burada bizim açımızdan önemli olan sadece Kürtler değil, bir bütün olarak Türkiye’nin geleceği de bizim için önemlidir. Gittikçe değerlerinden kopan bir ülke noktasına geldik. Elbette ki farklılıklarımız olacak ama temel demokrasiyi, hukuku koruma yönünde yapılacak her çalışmada biz destek olmaya hazırız.”

ÖNCEKİ HABER

Eşine şiddet uygularken iki aracın arasında kalan erkek yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Maden işçisinden Türk-İş ve GMİS yöneticilerine TİS tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...